Paradicsomleves zellerlevéllel, citromfûvel, bulgurral
sponsored links
Nagy kísértést éreztem, hogy a januári meleget kihasználjam
és belelendüljek a kerti munkába.
Igaz még sem tettem, mert a talaj vizes, jobb nem tömöríteni, végül is messze még a tavasz.
Viszont nem tértem be üres kézzel, szedtem a friss fûszernövényekbõl az ebédhez.
Most citromfüvet, zellerlevelet a paradicsomlevesbe.
Nagy fagyok még nem voltak, nem fagytak el a fûszerek,
akinek van kertje megéri nézelõdni.
A kakukkfû, rozmaring, levendula, zsálya, citromfû, menta most is szüretelhetõ,
sõt vadon növõ zamatos turbolyát, tyúkhúrt is csipkedhetünk.
Paradicsomleves
Hozzávalók
2 ek olaj v. kókuszvaj
3 gerezd fokhagyma
1 cs bulgur
1tk fûszerpaprika
1,5 liter házi paradicsomlé
frissen õrölt bors
só
kis csokornyi zellerlevél
3-4 db 5-6 cm hosszú hajtáscsúcs a citromfûbõl
A megolvasztott kókuszvajra dobtam az összepréselt fokhagymát,
amint sercegett és megéreztem az illatát, hozzáadtam a sózott darált paprikát.
Újabb 1-2 perc múlva ráöntöttem a bulgurt és együtt hevítettem, közben kevergettem.
Megszórtam a fûszerpaprikával és felöntöttem a paradicsomlével,
illetve öntöttem hozzá még kb. 7 dl vizet.
Összeforraltam.
Sóztam, borsoztam.
A bulgurnak nem sok kell, így elég a levesnek még felforr, meg még 3-5 perc.
Elzártam a tüzet és rászórtam az finomra aprított zöldfûszerek felét.
A másik felét tálaláskor hintettük a tetejére.