Paradicsomleves sonka-mozzarella ny?rssal
sponsored links
Mert a paradicsomlevest minden rossz h?re ellen?re mi nagyon szeretj?k (k?l?n?sen, ami s?t?ben k?sz?l, kecskesajttal t?lalva), musz?j most az egyszer?bb vari?ci?j?t a j?v? gener?ci?j?nak ?r?sban is r?gz?teni. Nem az a lefitym?lt menzakaja, s?t, a hozz?val? sonka-mozzarella ny?rssal siker?lt m?g kedveltebb? tennem. Egyszer?en nagyszer?...
Hozz?val?k 4 szem?lyre
4 ek ol?vaolaj
1 ek sima liszt
1 kis doboz s?r?tett paradicsom (n?lam Aranyf?c?n, 70 g)
1 ?veg (7 dl) passz?rozott paradicsom (n?lam 1 ?veg Mutti Passata)
1 fej v?r?shagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk szurokf?
v?z
?zl?s szerint friss zellerlev?l
s?, bors, cukor
4-5 szelet sonka
1 tasak mini mozzarellagoly?
A hagym?t, fokhagym?t h?mozzuk meg, v?gjuk ?ssze finomra, illetve reszelj?k le. Egy faz?kban 2 ek olajat forr?s?tsunk fel ?s a lisztet pir?tsuk meg benne. Keverj?k hozz? a lereszelt hagym?t, felapr?tott fokhagym?t, szurokf?vet, s?r?tett,- ?s passz?rozott paradicsomot. ?nts?k fel kb. 1/2 l v?zzel. Dobjuk hozz? a zellerlevelet, s?val, borssal sz?rjuk meg, majd f?lig lefedve f?zz?k kb. 20-30 percig.
K?zben k?sz?ts?k el? a sonka-mozzarella ny?rsat. Ehhez a sonkaszeletekb?l szeletenk?nt v?gjunk h?rom hossz? cs?kot. A mozzarellagoly?kat egyenk?nt tekerj?k be egy-egy sonkacs?kba ?s h?zzuk p?lcik?ra. (Egy p?lcik?ra 3-4 tekerv?ny ker?l, kb. 1-2 cm t?vols?gra egym?st?l.)
A marad?k 2 ek olajat egy serpeny?ben forr?s?tsuk fel ?s k?r?s-k?r?l egy percig pir?tsuk meg a sajtos ny?rsakat. ?ppen csak addig, hogy a sonka kis sz?nt kapjon, de a sajt ne folyjon ki.
A k?sz levesb?l emelj?k ki a zellerlevelet, p?r?s?ts?k kiss? a hagyma ?s fokhagyma miatt (ez el is maradhat), ?zl?s szerint kev?s cukorral megsz?rhatjuk, majd t?laljuk a s?lt sonka-mozzarella ny?rsakkal.
Biztos lesz a siker!
Hozz?val?k 4 szem?lyre
4 ek ol?vaolaj
1 ek sima liszt
1 kis doboz s?r?tett paradicsom (n?lam Aranyf?c?n, 70 g)
1 ?veg (7 dl) passz?rozott paradicsom (n?lam 1 ?veg Mutti Passata)
1 fej v?r?shagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk szurokf?
v?z
?zl?s szerint friss zellerlev?l
s?, bors, cukor
4-5 szelet sonka
1 tasak mini mozzarellagoly?
A hagym?t, fokhagym?t h?mozzuk meg, v?gjuk ?ssze finomra, illetve reszelj?k le. Egy faz?kban 2 ek olajat forr?s?tsunk fel ?s a lisztet pir?tsuk meg benne. Keverj?k hozz? a lereszelt hagym?t, felapr?tott fokhagym?t, szurokf?vet, s?r?tett,- ?s passz?rozott paradicsomot. ?nts?k fel kb. 1/2 l v?zzel. Dobjuk hozz? a zellerlevelet, s?val, borssal sz?rjuk meg, majd f?lig lefedve f?zz?k kb. 20-30 percig.
K?zben k?sz?ts?k el? a sonka-mozzarella ny?rsat. Ehhez a sonkaszeletekb?l szeletenk?nt v?gjunk h?rom hossz? cs?kot. A mozzarellagoly?kat egyenk?nt tekerj?k be egy-egy sonkacs?kba ?s h?zzuk p?lcik?ra. (Egy p?lcik?ra 3-4 tekerv?ny ker?l, kb. 1-2 cm t?vols?gra egym?st?l.)
A marad?k 2 ek olajat egy serpeny?ben forr?s?tsuk fel ?s k?r?s-k?r?l egy percig pir?tsuk meg a sajtos ny?rsakat. ?ppen csak addig, hogy a sonka kis sz?nt kapjon, de a sajt ne folyjon ki.
A k?sz levesb?l emelj?k ki a zellerlevelet, p?r?s?ts?k kiss? a hagyma ?s fokhagyma miatt (ez el is maradhat), ?zl?s szerint kev?s cukorral megsz?rhatjuk, majd t?laljuk a s?lt sonka-mozzarella ny?rsakkal.
Biztos lesz a siker!