Paradicsomleves sajtos palacsintacsigával
sponsored links
Állítom, hogy a legegyszerûbb ötletek a legnagyszerûbbek. És ez fokozottan igaz akkor is, ha nem az én rengeteg eszemet dicséri, hanem az asszonykám találta ki!
Mert mirõl is van szó? A paradicsomlevesbe betétként sajtos palacsintacsigát tett. És ettõl egyszerûen fantasztikus lett a leves! No, persze az is kellett , hogy a hagyományos levest egy kicsit átalakította (annak az íze viszont az én érdemem!).
Elsõként cukrot karamellizált egy kevés vajon, meghintette egy kevés liszttel, majd felengedte egy üveg paradicsomlével. Ezután tett hozzá egy fél üveg házi kecsöpöt (igazából paradicsomszószt). Összeforralta. A szószban már benne volt a kevés hagyma, egyharmada pedig almából készült, és az ízesítéshez bazsalikomot és zeller zöldet használtunk a cukor, só, és almaecet mellett. Mivel a mélyhûtõben van bõven fagyasztott koktélparadicsom, vagy tizenöt darabot beletett a levesbe, és ettõl igazán friss ízt is kapott.
Ezután készített két vastagabb palacsintát, reszelt bele sajtot, felcsavarta, hagyta ...