Paradicsomleves nyers zöldségbõl
sponsored links
Gyönyörû friss zöldségeim voltak: paprika, paradicsom, hagyma... Gondoltam, kár elrontani õket fõzéssel, ezért a gyümölcskrémleves mintájára készítettem el.
Illatos paradicsomleves nyers zöldségekkel
Hozzávalók: 2 piros húsú paradicsompaprika, 4-5 paradicsom, 1 kis lila hagyma, 1-2 cikk fokhagyma, néhány bazsalikomlevél; 5 dkg vaj, 2 csapott evõkanál liszt, 2 dl tej, 2-3 dl víz; só, bors, méz vagy cukor; a tálaláshoz: friss napraforgómag, bazsalikombóbita
Elkészítése: A zöldségeket és a fûszereket késes aprítóban vagy blenderben összeturmixoljuk. A vajat felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, és amikor fölforrt, felöntjük a hideg tejjel. Simára keverjük, majd tetszés szerint hígítjuk vízzel, és ...