Paradicsomleves húsgombóccal
sponsored links
Kicsit macerás. Mert. Mert marhával az igazi, de annak van egy kevésbé jó tulajdonsága. Vagy hirtelen, kevés ideig készíti az ember, és akkor puha marad, vagy (pl. pörkölt, gombóc) emberesen nekiáll, és akkor jó idõbe telik mire elkészül. Ma arra a következtetésre jutottam, hogy ezt úgy lehet megelõzni, ha a rizst teljesen elõfõzöm, a hagymát pedig lereszelem vagy extra apróra vágom (esetleg hagymakrém). Ha így gyúrom össze, és olyan 8-10 perc alatt fedõ alatt hirtelen átpárolom, vajpuha marad. Ez Csak marhára áll, a többi húst nyugodtan lehet szokás szerint készíteni.
Hozzávalók
A gombóchoz:
25 dkg darált marhahús
1 jó dl rizs
1 fej hagyma
1 tojás
1 csapott evõkanál bazsalikom ...