Paradicsomleves gazdagon
sponsored links
HosszĂș mĂ»helynap vĂ©gĂ©n hazafelĂ© tartva igyekeztem összeĂĄllĂtani egy olyan menĂŒt, ami nekĂŒnk legalĂĄbb kĂ©t napra elĂ©g lesz, finom Ă©s gyorsan kĂ©szen leszek vele.
Rögtön be is ugrott a paradicsomleves, mår csak a måsodikat és a desszertet kellett kitalålni.
HazaĂ©rve elkezdĂ”dött a szĂŒksĂ©ges alapanyagok elĂ”kĂ©szĂtĂ©se, amikor feltĂ»nt, hogy nĂ©hĂĄny sĂĄrgarĂ©pa, egy karalĂĄbĂ© Ă©s pĂĄr szĂĄl zellerzöld kĂłkadozik a hĂ»tĂ”ben. Nosza, prĂłbĂĄljuk ki, hiszen Ăzben mindegyik illik a paradicsomhoz...
Nem bonyolĂtottam az elkĂ©szĂtĂ©st, mĂ©gis elkĂ©pesztĂ” tartalmas Ă©s gazdag ĂzvilĂĄg kerekedett belĂ”le, mostantĂłl hivatalosan is kedvenc a paradicsomlevesek között.
PARADICSOMLEVES GAZDAGON 4 személyre
1 l paradicsompĂŒrĂ© (natĂșr, 100%-os)
2 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 db sårgarépa
1 kisebb karalåbé
2-3 szål zellerzöld
10 dkg rizs (lehet apró tészta is)
2 evĂ”kanĂĄl cukor (nyers, nem finomĂtott)
1 teĂĄskanĂĄl oregĂĄnĂł
sĂł (termĂ©szetes, nem finomĂtott)
tört bors
3 dl vĂz
tĂĄlalĂĄshoz ĂzlĂ©s szerint:
- friss bazsalikom
- reszelt sajt
- pirĂtott kenyĂ©rkocka
1. tisztĂtsuk meg a zöldsĂ©geket Ă©s kockĂĄzzuk közel egyforma aprĂłra (azonos fĂ”zĂ©si idĂ” miatt), a fokhagymĂĄt reszeljĂŒk le
2. öntsĂŒk a paradicsompĂŒrĂ©t egy lĂĄbosba, hĂgĂtsuk a vĂzzel, adjuk
hozzĂĄ az aprĂtott zöldsĂ©geket, a reszelt fokhagymĂĄt, a cukrot Ă©s a fĂ»szereket (sĂł, bors, oregĂĄno)3. adjuk hozzĂĄ a rizst Ă©s gyakran megkeverve, fedĂ” alatt fĂ”zzĂŒk addig, amĂg a rizs Ă©s a zöldsĂ©gek megpuhulnak (ha elfĂ”tte a levĂ©t Ă©s tĂșl sĂ»rĂ», vĂzzel hĂgĂtsuk ĂzlĂ©s szerint)
PraktikĂĄk:
- rizs helyett aprĂł tĂ©sztĂĄval is kĂ©szĂthetĂ”
- jĂłl illik hozzĂĄ a friss bazsalikom, pirĂtott kenyĂ©r, vagy cipĂł Ă©s a reszelt sajt
Napi ĂștmutatĂł: "Amikor tĂĄncolsz, nem az a cĂ©lod, hogy egy bizonyos pontra megĂ©rkezz a tĂĄncparketten, hanem hogy minden lĂ©pĂ©st Ă©lvezz, mĂg odaĂ©rsz." Wayne Dyer