Paradicsomleves gazdagon

2014-04-30

sponsored links

HosszĂș mĂ»helynap vĂ©gĂ©n hazafelĂ© tartva igyekeztem összeĂĄllĂ­tani egy olyan menĂŒt, ami nekĂŒnk legalĂĄbb kĂ©t napra elĂ©g lesz, finom Ă©s gyorsan kĂ©szen leszek vele.

Rögtön be is ugrott a paradicsomleves, mår csak a måsodikat és a desszertet kellett kitalålni.

HazaĂ©rve elkezdĂ”dött a szĂŒksĂ©ges alapanyagok elĂ”kĂ©szĂ­tĂ©se, amikor feltĂ»nt, hogy nĂ©hĂĄny sĂĄrgarĂ©pa, egy karalĂĄbĂ© Ă©s pĂĄr szĂĄl zellerzöld kĂłkadozik a hĂ»tĂ”ben. Nosza, prĂłbĂĄljuk ki, hiszen Ă­zben mindegyik illik a paradicsomhoz...

Nem bonyolítottam az elkészítést, mégis elképesztÔ tartalmas és gazdag ízvilåg kerekedett belÔle, mostantól hivatalosan is kedvenc a paradicsomlevesek között.


PARADICSOMLEVES GAZDAGON 4 személyre

1 l paradicsompĂŒrĂ© (natĂșr, 100%-os)
2 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 db sårgarépa
1 kisebb karalåbé
2-3 szål zellerzöld
10 dkg rizs (lehet apró tészta is)
2 evÔkanål cukor (nyers, nem finomított)
1 teĂĄskanĂĄl oregĂĄnĂł
só (természetes, nem finomított)
tört bors
3 dl vĂ­z

tålalåshoz ízlés szerint:
- friss bazsalikom
- reszelt sajt
- pirított kenyérkocka

1. tisztĂ­tsuk meg a zöldsĂ©geket Ă©s kockĂĄzzuk közel egyforma aprĂłra (azonos fĂ”zĂ©si idĂ” miatt), a fokhagymĂĄt reszeljĂŒk le
2. öntsĂŒk a paradicsompĂŒrĂ©t egy lĂĄbosba, hĂ­gĂ­tsuk a vĂ­zzel, adjuk
hozzå az aprított zöldségeket, a reszelt fokhagymåt, a cukrot és a fûszereket (só, bors, oregåno)
3. adjuk hozzĂĄ a rizst Ă©s gyakran megkeverve, fedĂ” alatt fĂ”zzĂŒk addig, amĂ­g a rizs Ă©s a zöldsĂ©gek megpuhulnak (ha elfĂ”tte a levĂ©t Ă©s tĂșl sĂ»rĂ», vĂ­zzel hĂ­gĂ­tsuk Ă­zlĂ©s szerint)

PraktikĂĄk:
- rizs helyett apró tésztåval is készíthetÔ
- jól illik hozzå a friss bazsalikom, pirított kenyér, vagy cipó és a reszelt sajt


Napi ĂștmutatĂł: "Amikor tĂĄncolsz, nem az a cĂ©lod, hogy egy bizonyos pontra megĂ©rkezz a tĂĄncparketten, hanem hogy minden lĂ©pĂ©st Ă©lvezz, mĂ­g odaĂ©rsz." Wayne Dyer


Folytatás a blogon ... www.receptmuves.hu/2014/04/paradicsom...

sponsored links

Keres?s