Paradicsomleves
sponsored links
Gyerekkorom Ăłta a kedvenc levesem, nĂĄlam töretlen nĂ©pszerĂ»sĂ©gnek örvend. ImĂĄdtam az oviban, amikor alig volt Ăze Ă©s pici kagylĂłtĂ©sztĂĄval tĂĄlaltĂĄk, imĂĄdtam otthon anyuĂ©knĂĄl Ă©deskĂ©sen, rizzsel Ă©s most is, amikor mĂĄr Ă©n fĂ”zöm magunknak, nem tĂșl Ă©desen Ă©s betĂ»tĂ©sztĂĄval.
Nagyon kevĂ©s embert ismerek, aki ne szeretnĂ© a paradicsomlevest. Sokaknak egybĂ”l az Ăłvodai, vagy az iskolai menzĂĄs Ă©lmĂ©nyek jutnak eszĂ©be rĂłla Ă©s meglepĂ” mĂłdon nem negatĂv Ă©rtelemben!
Ăn szĂvesen fogyasztom több napon keresztĂŒl, ebbĂ”l a levesbĂ”l soha nem marad meg egy csepp sem. ĂltalĂĄban valamilyen tĂ©sztaĂ©tel mellĂ© szoktam kĂ©szĂteni, amikor nagyon kevĂ©s idĂ”m van fĂ”zni. AmĂg a leves fĂ”, addig a mĂĄsodik fogĂĄs is elkĂ©szĂŒl.
HozzĂĄvalĂłk:
- 50 dkg paradicsomsĂ»rĂtmĂ©ny (dobozost szoktam beletenni)
- 2 evÔkanål olaj
- 1,5 evÔkanål liszt
- 1,8 liter hĂșsleves (alaplĂ©) vagy vĂz
- sĂł
- cukor
- Ôrölt bors
- 2 szål zellerlevél
- 1 kis fej hagyma
- 1 maréknyi betûtészta
TermĂ©szetesen hĂĄzilag eltett paradicsomlĂ©bĂ”l is lehet kĂ©szĂteni. Ăn is fĂ”ztem mĂĄr abbĂłl, de valahogy jobban szeretem a dobozos paradicsomsĂ»rĂtmĂ©nnyel. TalĂĄn mert annak kissĂ© mĂ» Ăze van, Ăgy jobban el tudom talĂĄlni vele az Ăłvodai ĂzhatĂĄst. :)
Egy fazĂ©kban az olajbĂłl Ă©s lisztbĂ”l vilĂĄgos szĂnĂ» rĂĄntĂĄst kĂ©szĂtek. SĂ»rĂ»n kevergetve hozzĂĄadom a paradicsomsĂ»rĂtmĂ©nyt, 1-2 percig rotyogtatom.
Felöntöm az alaplĂ©vel vagy vĂzzel. Nekem ĂĄltalĂĄban van a mĂ©lyhĂ»tĂ”ben lefagyasztva maradĂ©k hĂșsleves, többek között a paradicsomleveshez szoktam felhasznĂĄlni.
Beleteszem a megtisztĂtott, felĂ©ig bevĂĄgott, de egyben hagyott hagymĂĄt, zellerlevelet. SĂłval, borssal, cukorral ĂzesĂtem.
Felforralom, 15-20 percig fĂ”zöm, majd beleszĂłrom a tĂ©sztĂĄt Ă©s addig fĂ”zöm tovĂĄbb, amĂg a tĂ©szta megpuhul. TĂĄlalĂĄs elĂ”tt kiveszem belĂ”le a hagymĂĄt Ă©s kidobom.
ForrĂłn a legfinomabb!
Ahogyan a fenti fotĂłn lĂĄthatĂł, legutĂłbb grĂzes tĂ©sztĂĄt kĂ©szĂtettem a leves mellĂ©. Igazi menzamenĂŒ lett belĂ”le. :)
Nagyon kevĂ©s embert ismerek, aki ne szeretnĂ© a paradicsomlevest. Sokaknak egybĂ”l az Ăłvodai, vagy az iskolai menzĂĄs Ă©lmĂ©nyek jutnak eszĂ©be rĂłla Ă©s meglepĂ” mĂłdon nem negatĂv Ă©rtelemben!
Ăn szĂvesen fogyasztom több napon keresztĂŒl, ebbĂ”l a levesbĂ”l soha nem marad meg egy csepp sem. ĂltalĂĄban valamilyen tĂ©sztaĂ©tel mellĂ© szoktam kĂ©szĂteni, amikor nagyon kevĂ©s idĂ”m van fĂ”zni. AmĂg a leves fĂ”, addig a mĂĄsodik fogĂĄs is elkĂ©szĂŒl.
HozzĂĄvalĂłk:
- 50 dkg paradicsomsĂ»rĂtmĂ©ny (dobozost szoktam beletenni)
- 2 evÔkanål olaj
- 1,5 evÔkanål liszt
- 1,8 liter hĂșsleves (alaplĂ©) vagy vĂz
- sĂł
- cukor
- Ôrölt bors
- 2 szål zellerlevél
- 1 kis fej hagyma
- 1 maréknyi betûtészta
TermĂ©szetesen hĂĄzilag eltett paradicsomlĂ©bĂ”l is lehet kĂ©szĂteni. Ăn is fĂ”ztem mĂĄr abbĂłl, de valahogy jobban szeretem a dobozos paradicsomsĂ»rĂtmĂ©nnyel. TalĂĄn mert annak kissĂ© mĂ» Ăze van, Ăgy jobban el tudom talĂĄlni vele az Ăłvodai ĂzhatĂĄst. :)
Egy fazĂ©kban az olajbĂłl Ă©s lisztbĂ”l vilĂĄgos szĂnĂ» rĂĄntĂĄst kĂ©szĂtek. SĂ»rĂ»n kevergetve hozzĂĄadom a paradicsomsĂ»rĂtmĂ©nyt, 1-2 percig rotyogtatom.
Felöntöm az alaplĂ©vel vagy vĂzzel. Nekem ĂĄltalĂĄban van a mĂ©lyhĂ»tĂ”ben lefagyasztva maradĂ©k hĂșsleves, többek között a paradicsomleveshez szoktam felhasznĂĄlni.
Beleteszem a megtisztĂtott, felĂ©ig bevĂĄgott, de egyben hagyott hagymĂĄt, zellerlevelet. SĂłval, borssal, cukorral ĂzesĂtem.
Felforralom, 15-20 percig fĂ”zöm, majd beleszĂłrom a tĂ©sztĂĄt Ă©s addig fĂ”zöm tovĂĄbb, amĂg a tĂ©szta megpuhul. TĂĄlalĂĄs elĂ”tt kiveszem belĂ”le a hagymĂĄt Ă©s kidobom.
ForrĂłn a legfinomabb!
Ahogyan a fenti fotĂłn lĂĄthatĂł, legutĂłbb grĂzes tĂ©sztĂĄt kĂ©szĂtettem a leves mellĂ©. Igazi menzamenĂŒ lett belĂ”le. :)