Paradicsomleves fõzés nélkül
sponsored links
Tegnap írtam, hogy egy könnyû levest ettem, fõzés nélkül.
Így van.
Majdnem :) mert egy icike-picike forralásnak valamikor ki volt téve, meg tegnap melegítésnek.
Nem játszom tovább zsákbamacskát :)
A paradicsomlé befõzés idejében, mindig teszek el szûrt ivólevet, szûretlen lét, paradicsom sûrítményt, paradicsomkrémet, meg a többit :) Többféleképpen, az igényeinknek megfelelõen.
Azaz amikor felforr a paradicsomlé, akkor szûrök le belõle ivólének,
a sûrûjébõl lesz a sûrítmény vagy a krém. Ezt mind natúr, itt az alap, a szûretlen lé:
Így ilyenkor aki inni akar paradicsomlét, az inni tud, ha sûrûbb kell, akkor azt veszem elõ,
nem kell sokáig fõzni, hogy besûrûsödjön. A pizzára meg jöhet a krém.
Nos tegnap elég késõn értem haza, hideg is volt kint, kicsit éhes is voltam, meg meleget is kívántam.
Egy üveg ivólét lábasba öntöttem, pici sót tekertem bele, kevés frissen õrölt borsot és "sok" chilipelyhet.
Megmelegítettem és kényelmesen bekanalazgattam :)