paradicsomleves egy nagy kanál nyár

2014-02-01

sponsored links

Tegye fel a kezét akit most már elképesztõ módon frusztrál a 3 hónapja tartó (de relatív idõérzékelésünknek köszönhetõen örökkévalóságnak tûnõ) monoton szürkeség. Most, hogy túl estünk eme öncélú interaktív játékon, aminek eredménye nemcsak láthatatlan, de sanszos, hogy nem is reprezentatív, diktatórikus módon úgy döntöttem, hogy mindenkinek elege van a hideg kék színû télbõl és szívesen kalandoztok velem a nyáridézõ, tüzes színû, fûszeres és izgalmas paradicsomlevest kanalazgatva. Szemeket behunyni (biztonságtechnikai okokból csak akkor, ha már a szeletelõs részeken túl vagyunk) érzékeket szabadon engedni

Nyárbavaló:

2 fej vöröshagyma finomra vágva
2 szál zárszeller felkarikázva
30 dkg sárgarépa felkarikázva
40 dkg krumpli felkockázva
4 babérlevél
2 ek nyírfacukor
1 sûrített paradicsom konzerv ( 40 g)
2 x 40 dkg hámozott paradicsomkonzerv
50 dkg passata (passzírozott paradicsom)
50 dkg paradicsom lehámozva felkockázva
1 db knorr házias húsleves alap
2 dl fõzõtejszín
3 ek olívaolaj
2 ek fehérborecet
2 ek worcestershire szósz
1 ek tabasco 

Egy nagy fazékban az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzákeverjük a répát, zellert, burgonyát és közepes tûzön 10-15 percig pároljuk. Hozzákeverjük a sûrített paradicsomot, cukrot ecetet, öntsük fel vízzel és adjuk hozzá a húsleves alapot és a babérlevelet. Keverjük el, hogy a fûszerek feloldódjanak és fedõ alatt kb. 30 perc alatt puhára fõzzük a zöldségeket. Ezután belekeverjük a passatat, a felkockázott paradicsomot, hámozott paradicsomot és további 15 perc alatt összefõzzük. Kivesszük a levesbõl a babérleveleket, belekeverjük a tejszínt és kézi botmixerrel simára turmixoljuk. Ízesítjük tabascoval, worcestershire szósszal, ha szükséges sózzuk és cukrozzuk. Parmezánnal megszórva tálaljuk.


Folytats a blogon ... edesfogadalom.blogspot.com/2014/02/pa...

sponsored links

Keres?s