Paradicsomleves bet?t?szt?val
sponsored links
Nagyon sokszor k?sz?l paradicsomleves, m?gsem ker?lt eddig a blogra.
A j? paradicsomleves titka mint minden ?tel eset?ben a min?s?gi alapanyag. Ny?ron napon ?rett h?zi paradicsom, ilyenkor pedig ?desany?m ?ltal eltett paradicsomlevet haszn?ljuk. Messze nem annyira s?r? mint egy passata, pont ez?rt nem is h?g?tom v?zzel.
Hozz?val?k (n?lunk 8-10 adag):
2 ek. t?nk?ly finomliszt
2 ek. olaj
2 liter paradicsoml?
1 kisebb v?r?shagyma
1 gerezd fokhagyma
2 kis szelet zeller
1 kis r?pa
2 ek. cukor
s?
A lisztet, olajat ?s egy kev?s paradicsomlevet habver?vel csom?mentesre keverem. Nem szoktam csak liszt ?s olajat pir?tani. Fel?nt?m a marad?k paradicsoml?vel. Beleteszem a megtiszt?tott hagym?t, fokhagym?t, r?p?t, zellert, adok hozz? s?t ?s cukrot. A r?pa miatt nekem el?g ennyi cukor, de ha valaki ?desebben szereti tehet m?g bele. A r?pa a savass?ghoz is szuper, ?rdemes tenni bele. Nagyj?b?l 30 percet forralom alacsony l?ngon.
Az eg?sz f?tt z?lds?gekb?l ?n szendvicskr?met szoktam k?sz?teni: vill?val ?sszenyomkodom, z?ldf?szerekkel ?zes?tem.
100-150 g bet?t?szt?t f?z?k hozz? (le?r?s alapj?n 4-6 perc alatt).