PARADICSOMLEKVÁR - VALÓDI LEKVÁR!!!
sponsored links
Azt, hogy valódi lekvár azért emeltem ki a címben is, mert ez esetben a paradicsomot gyümölcspótlóként, egy fantasztikusan finom lekvárnak készítettem el.
Az ötlet valahogy úgy pattant ki a fejembõl, hogy múlt héten hatalmas, érett paradicsomot vásároltam, haraptam mint az almát. S utána bevillant a húgom barátnõjének, Hajninak az apukája, akinek a paradicsomos sütijére ország-világ a csodájára járt.
Tehát, ezeken felbúzdulva vásároltam 1,2 kg érett paradicsomot s szaladtam haza a zsákmánnyal. Otthon megmostam õket és kereszt alakban éles késsel bevágtam az aljukat. Hármassával lobogó vízbe dobáltam a piros gömböcskéimet, majd 1 perc elteltével jéghideg vízbe szedtem õket. A bõrük úgy jött le, mint a kesztyû.
Kettészeltem, a csumájukat kivágtam, a magjaikat kikapartam és apró kockákra vágtam egyenként a paradicsomokat. Kevés vizet aláöntve párolni kezdtem. Legalább 1 órát fõztem (magam sem értem, miért volt olyan kemény) s idõnként pótoltam az elpárolgott vizet. Közben beledobtam egy kettéhasított vaníliarudat, 10-12 levél apróra vágott ...