Paradicsomban sült húsgolyók
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre: 4 nagyobb paradicsom(vagy 8 kisebb), 30 dkg darálthús, 1 tojás, 1 szelet kenyér, 2 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 2-3 rúd szárzeller, 2 dl paradicsomlé(vagy 1 evõkanál paradicsomsûrítmény), olaj, szárított bazsalikom, só, bors, fûszerpaprika.
Elkészítése:
1. A darált húst összekeverjük a tojással, 1 apróra vágott hagymával, a beáztatott és kiszorított kenyérrel, megszórjuk fûszerpaprikával, sózzuk, borsózzuk.
2. A paradicsomokat megmossuk, kettõbe vágjuk, belsejüket kikaparjuk, majd enyhén sózzuk és megszórjuk szárított bazsalikommal.
3. A megmaradt és apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a kis kockákra vágott szárzellert, a kikapart paradicsomot meg a paradicsomlevet, az áttört fokhagymát, megszórjuk kevés fûszerpaprikával, sózzuk, borsózzuk és összeforraljuk.
4. A darálthúsos masszából golyókat formázunk, a félbevágott paradicsomokba tesszük, tetejüket megszórjuk bazsalikommal.
5. A paradicsomos alap felét tepsibe tesszük, ráhelyezzük a megtöltött paradicsomokat, majd rátöltjük a megmaradt alapot.
6. Forró sütõben, 35-40 percig sütjük. Rizs-, vagy egyéb tetszés szerinti körettel tálaljuk.