Paradicsom és szilva csatni
sponsored links
A csatni egy pikáns étvágygerjesztõ, amely kiemeli a fõétel ízét. A csatni íze igen tág határok között variálható, az égetõen erõstõl a kellemesen pikánsig. A fõzött csatnik mindenképpen erõsek és fûszeresek, lekvárra emlékeztetõ állaggal. Mindig kis adagot - mint kísérõ - 1-2 teáskanálnyit adunk belõle.
Ezt a csatnit olyan ételekhez társíthatjuk melyek jól illenek a paradicsomhoz. Bármilyen rizsbõl készült fogáshoz, dhálhoz, zöldséges ragukhoz (szabdzsi), és pakorában sült ételekhez.
2 evõkanál tisztított vaj (ghí)
1 teáskanál fekete mustármag
2 cm-es gyömbér lereszelve
1-2 chili paprika kimagozva összevágva (lehet friss, vagy szárított)
1 teáskanál római kömény
5-6 szem szegfûszeg
1 fahéjrúd
1/2 kg paradicsom meghámozva és összevágva ...