Paradicsom és szilva csatni

2011-09-29

sponsored links

A csatni egy pikáns étvágygerjesztõ, amely kiemeli a fõétel ízét.   A csatni íze igen tág határok között variálható, az égetõen erõstõl a kellemesen pikánsig. A fõzött csatnik mindenképpen erõsek és fûszeresek, lekvárra emlékeztetõ állaggal. Mindig kis adagot - mint kísérõ - 1-2 teáskanálnyit adunk belõle.

Ezt a csatnit olyan ételekhez társíthatjuk melyek jól illenek a paradicsomhoz. Bármilyen rizsbõl készült fogáshoz, dhálhoz, zöldséges ragukhoz (szabdzsi), és pakorában sült ételekhez.

2 evõkanál tisztított vaj (ghí)

1 teáskanál fekete mustármag

2 cm-es gyömbér lereszelve

1-2 chili paprika kimagozva összevágva (lehet friss, vagy szárított)

1 teáskanál római kömény

5-6 szem szegfûszeg

1 fahéjrúd

1/2 kg paradicsom meghámozva és összevágva ...


Folytats a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2011/09/29/para...

sponsored links

Keres?s