Paradicsom és cukkini avagy Élvezd krémesen
sponsored links
Gondolom, azt ma már mindenki tudja, hogy a paradicsom az egyik legegészségesebb zöldségeink közé tartozik.
Temérdek ásványi anyagot tartalmaz.
Ölég szépen megtalálható benne a magnézium, a kálium, a kalcium, a foszfor, és vas, ezért nem árt, ha ügyesen beépül a mindennapi étrendünkbe.
Elsõsorban, kálium tartalma (és a többi is) nagy segítséget nyújt a vértisztításban.
Vitamintartalma sem elhanyagolható.
A számos benne található vitamin közül kiemelkedik a C-vitamin, és szorosan mögötte a A-, B1-2-, és az E-vitamin.
A számos benne található vitamin közül kiemelkedik a C-vitamin, és szorosan mögötte a A-, B1-2-, és az E-vitamin.
Nem mellesleg víztartalma, megakadályozza a vér besûrûsödését.
Gondolom, azt nem sokan tudjátok, hogy én még krémlevesnek nem próbáltam, illetve , de, tegnap, és egy hihetetlen kellemes levest kaptam.
Gondolom, azt nem sokan tudjátok, hogy én még krémlevesnek nem próbáltam, illetve , de, tegnap, és egy hihetetlen kellemes levest kaptam.
PARADICSOM KRÉMLEVES,
BLANSÍROZOTT CUKKINIVEL
Hozzávalók:
1 kg paradicsom (lehet több is)
1 fej vöröshagyma
4 ger. fokhagyma
10-15 dkg sárgarépa
2 dl tejszín
1 szál szárzeller
1 ek. kristálycukor
liszt
majoránna
bora, só
olívaolaj
A vöröshagymát felkockázzuk, és olívaolajon üvegesre sütjük.
A paradicsomot, a sárgarépát, a zellert, és a fokhagymát szintén feldaraboljuk, a hagymára dobjuk, megsózzuk, borsozzuk, majoránnával, és a cukorral ízesítjük, aztán 5-10 percig, kevergetve pirítjuk, fonnyasztjuk, illetve amíg jól meglevesedik. Ezután felöntjük jó 1 liter vízzel és minél puhábbra fõzzük, aztán leturmixoljuk és tejszínbõl és lisztbõl készült habarással besûrítjük, kis lángon kiforraljuk.
Közben a cukkinit kis kockákra vágjuk, és forrásban levõ sós, vízben 3-5 percig! fõzzük, majd egybõl, jeges vízben lehûtjük, erre azért van szükség, hogy a cukkini, a saját hõjétõl se fõljön tovább, és így kellemes roppanós maradjon!