Paradicsom és a lekvár

2011-10-12

sponsored links


A kamránk alapján igazi lekvárnagyhatalom vagyunk, persze kicsiben. Az egyik polc (nyilván nem szemmagasságban, hogy a kísértés kisebb legyen) tetemes részén csak lekvár üldögél, sárgabarack, õszibarack, eper, narancs, hecsedli, meggy-málna, hogy a legfontosabbakat említsem, a legkülönbözõbb nagyságú és formájú üvegekben. Nyílik az ajtó, lesz fény, fej kicsit lejjebb hajlik, rövid vagy hosszú szemle, hogy most akkor balra nyúljak, hátra, figyeljek az évjáratra, vagy inkább ösztönösen emeljem le a legújabbat, mert most éppen arra vágyom a legerõsebben. Mielõtt arra gondolnának, gyorsan cáfolok, nem, a lekvárokért nem én vagyok a felelõs, a legnagyobb részét Évától kapjuk, barack pedig Pannitól is érkezik, szóval Frau Paprika fogyaszt, de nem igen fõz. Lekvárt. 
Az én gyerekkorom megdönthetetlen elsõ helyezettje a sárgabarack, leginkább frissen sült fánkkal, a konyhaasztalnál kuporogva, néha leégõ szájpadlással. Mi azért nem voltunk igazán nagy lekvárfogyasztók, de erre csak akkor jöttem rá, amikor megismertem Herr Paprikát, és az igazi lekvárszenvedélyt. Kapcsolatunk elején, már belekóstolva a közös reggelekbe, sok máig ható felfedezést tettem. Teát nem iszunk cukorral, elõtte viszont iszunk kávét, és persze utána is, reggelizünk, nem csak ...

Folytats a blogon ... imbisz.blogspot.com/2011/10/paradicso...

sponsored links

Keres?s