Paradicsom-krémleves pirított krumplival
sponsored links
Régi leves nálunk, még a nyáron készült, de azért most is aktuális még egy kis ideig. A kertünkben még javában érik a paradicsom. :)
Paradicsom-krémleves pirított krumplival
Hozzávalók 4 személyre: 1 hagyma, 1 nagy sárgarépa, 60 dkg krumpli, 3-4 paradicsom, 2 cikk fokhagyma, 5-6 nagy bazsalikomlevél, só, bors, olaj;
a feltéthez:20-25 dkg krumpli, olaj, só.
Elkészítése: A hagymát szeletekre vágjuk, és megdinszteljük kevés olajon. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott sárgarépát, megdinszteljük, majd egy-egy kevés vizet öntve hozzá néhány percig pároljuk. Beletesszük a krumplit, felöntjük csupán annyi vízzel, amennyi épp ellepi, megsózzuk, illetve megborsozzuk, és fedõ alatt, néha megkavarva majdnem készre fõzzük. Hozzáadjuk az összedarabolt paradicsomot és fokhagymát, 2-3 percig fõzzük még, majd összeturmixoljuk a bazsalikomlevéllel együtt. Visszaöntjük az edénybe, vízzel tetszés szerint hígítjuk, és jól kiforraljuk. Ízlés szerint utánaízesítünk. A feltéthez a krumplit meghámozzuk, kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, és olajban piros-ropogósra pirítjuk. A levest a pirított krumplival tálaljuk.