Paradicsom aszalás
sponsored links
Nagyon szeretjük az aszalt paradicsomot. :)
Tegnap aszaltam is egy adagot (lassan elfogy az elõzõ üveg).
Kb. 1 kg paradicsomot megmostam, félbe vágtam, kivettem a magját (ill.a középsõ folyékony részét:), és sütõpapírral bélelt tepsibe tettem, sóval megszórtam, fokhagymákat tettem közé.
Legkisebb lángon (nálam 50 fok) 4-5 órát aszaltam. Majd kihûtöttem, és kevés rozmaringgal és egész fokhagymával ízesített olívaolajba tettem.
Akár készételekben is nagyon finom, de pástétom, saláta is készülhet belõle (errõl majd késõbb:), sõt, ...
Legkisebb lángon (nálam 50 fok) 4-5 órát aszaltam. Majd kihûtöttem, és kevés rozmaringgal és egész fokhagymával ízesített olívaolajba tettem.
Akár készételekben is nagyon finom, de pástétom, saláta is készülhet belõle (errõl majd késõbb:), sõt, ...