Paradicsom + paradicsom
sponsored links
Panaszkodhatnék, de gondolom, mindenki ugyanazt érzi, amit én, ezért csak mellékesen jegyzem meg, hogy júliusban néha legalább igazán kisüthetne a nap. Néhány perces morzsával is megelégednék, komolyan. Titokban persze abban bízom, közel már a vége, muszáj, hogy így legyen, hétvégén ünnepeljük Pannit, és mindannyian jobban mutatunk a napon, mint félhomályban. Az idõjárásról ma többet nem, inkább a bulgurról, ami hetek óta várta, hogy elfogyjon végre, vittük, hoztuk néhányszor, de valahogy folyton kimaradt. Most viszont nem tántorított el semmi, és eközben a második önálló fõzés, ha lehet annak nevezni, is kipipálva. Az alapötlet az volt, hogy a megmaradt házi paradicsomlevet néhány fûszer kíséretében felforralom, majd ebben hagyom megpuhulni a bulgurt. Kapott még társul igazi édes paradicsomot Józsiék kertjébõl, és kétféle bazsalikomot, zöldet és lilát. Ezek a bazsalikomok pedig arról híresek, hogy magam neveltem õket magról, a zöld már teljesen kitöltötte a ládát, és a lila is szépen növekszik, miután túlélt egy-két nehezebb idõszakot.
Egyszerû recept, kevés a munka, de én azt mondom szerényen, jó nagyon.
Duplán paradicsomos bulgur kétféle bazsalikommal ...