Papírban sült mézes-petrezselymes pisztráng
sponsored links
Habár az idõjárás nem a tavaszi arcát mutatja még, mi március 15-én ellátogattunk a visegrádi pisztrángos tavakhoz. A linkre kattintva elolvashatjátok az egyik korábbi bejegyzésemet errõl. Pergetõ szettjeinket összepakolva útra keltünk és 2 óra alatt 8 gyönyörû pisztrángot sikerül a horgunkra akasztani. Ennél már csak az lehet a legjobb dolog az egészben, hogy a magunk fogta pisztrángot el is készítettük itthon. Sajnos az étterem már nyitáskor fél egykor dugig volt (érdemes foglalni), de így sem bánkódtunk. Itthon ezt a finomságot készítettük el. Kevés hozzávalóból ízletes étel fog születni, ezt garantálhatom.
Hozzávalók 1 adaghoz:
Elkészítési idõ : 60 perc
1 db pisztráng
1 ek. méz
8 ek. olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
1 db alma
1 db sárgarépa
1 db zöldhagyma
1/2 csokor petrezselyem
só
sütõpapír
? A konyhakész pisztrángot kívül-belül megsózzuk.
? Az olívaolajat, a mézet, a zúzott fokhagymát és a felaprított petrezselymet összekeverjük.
? A sárgarépát megtisztítjuk és ízlés szerint nagyobb darabokra vágjuk. Az almát cikkekre daraboljuk. A zöldhagymát csíkokra szeljük.
? Egy sütõpapírból akkora darabot vágunk, amibe kényelmesen be tudjuk csomagolni a pisztrángot.
? A sütõpapír közepére egy csíkban elterítjük a felaprított zöldségeket és az almát vegyesen és egy kevés fokhagymás - petrezselymes keverékkel meglocsoljuk azokat. A köret mennyiségén természetesen ízlés szerint változtathatunk, növelhetjük azt.
? A pisztrángot a zöldségágyra helyezzük, majd kívül-belül a maradék fokhagymás-petrezselymes keverékkel alaposan bedörzsöljük az egészet. A sütõpapírt összefogjuk és a halat és a köretet becsomagoljuk.
? 50 percig közepes fokozaton sütjük a pisztrángot a körettel együtt. Melegen papírral együtt tálaljuk. Csak tálaláskor bontjuk ki a takaros kis csomagot.
FOODYNY is szívesen oszt meg tõlem tartalmat!
Nyomtasd ki a bejegyzést!