Papírban sült citromos-paradicsomos aranydurbincs fekete rizzsel
sponsored links
Ami ezúttal egy nagyon egészséges különlegesség volt a tányéron, az kétségkívül az olasz hántolatlan fekete rizs volt.
A fajtáját tekintve fekete, nem az elkészítési módja szerint. Most fõztem elõször, és valami fenomenális. Már a kinézete is szemet gyönyörködtetõ, fõzés közben kavargatni pedig kész öröm. Az illatát én nem is tudnám mihez hasonlítani, a dobozán lévõ leírás szerint a nagyon kellemes szantálfa és friss kenyér illatát árasztja magából. Fõzés közben a színe feketébõl mély lilára vált. A fakanalat szépen be is festi. :)
A fekete rizs eredetileg Kínából származik, de ma már az olaszországi Pó völgyében is termesztik. 100 grammonként 325 kalóriát, 9,9 g fehérjét, 63,7 g szénhidrátot és 3,4 g zsírt tartalmaz. Ásványi anyagok közül kiemelkedõ a szeléntartalma; 73%. Tartalmaz még emellett foszfort, magnéziumot, továbbá csekély mennyiségben vasat és kalciumot is.
Hozzávalók
2 személyre
2 db konyhakész aranydurbincs beirdalva
2 db biocitrom vékonyan felszeletelve ...