PAPÍRBAN SÜLT LAZAC, ROSTON KAROTTÁVAL
sponsored links
Vettem szép lazacot a csarnokban. Nem tudtam ellenállni a hívogatóan csábos narancs színének. Egy nagyon szép darabot kaptam a halárustól, pedig még csak szépen sem pillogtam rá... Nekem csak az volt a furcsa, hogy amikor itthon kibontottam a zacskóból a halat, azt láttam, hogy nincs lepikkelyezve. Végül is nem volt gond, csak furcsa volt...Én nagyon szeretem a halat, képes lennék egész héten ezt enni, változatos formában. Mindegy hogy tengeri vagy édes vízi, lényeg, hogy ússzon. Hát most aztán kényeztettem az ízlelõbimbóimat, eme káprázatos fogással...Nem tudom szavakba önteni, hogy milyen finom volt...
Hozzávalók 4 személyre: 1 nagyobb deréknyi lazac csík, 3 db. citrom, 1 csokor friss rozmaring, 10-12 db. sárgarépa, oliva olaj, só, citrom-bors, madársaláta.
A lazacot megmossuk, szárazra törölgetjük, majd 4 részre vágjuk. Sóval és citrom-borssal bedörzsöljük a lazachúst, majd citromlével meglocsoljuk. Fél órát állni hagyjuk, hogy a fûszerek átjárják a halhúst. Közben a sárgarépákat megpucoljuk, majd ...