Paprikáskrumpli, ahogy a fiúk készítik
sponsored links
Hozzávalók:
2 kg krumpli
1 nagyobb szál fõzõkolbász
1 pár csípõs debreceni
1 db jókora póré hagyma
2 db zöldpaprika
1/2 csípõs zöldpaprika
2 db paradicsom
zsír
fûszerpaprika
só
Elkészítés:
A krumplit megtisztítjuk, hasábokra vágjuk és vízre
tesszük, hogy ne feketedjen meg. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, a paprikákat és a paradicsomot megmossuk és szintén kockákra vágjuk. A tüzet megrakjuk, s ha már kicsit parázslik a tûz, akkor feltesszük a bográcsot, és belekanalazzuk a zsírt. Ha megolvad, mehet bele a hagyma, amit jól átpirítunk. Közben felkarikázzuk a kolbászokat, és azt is a hagymára dobjuk, had piruljanak. Ezután jöhet a paprika és a paradicsom, jó kis lecsós alapot kell készíteni. Pici víz, és szórhatjuk a fûszerpaprikát, majd következhet a krumpli. ízlés szerint sózzuk, és hagyjuk, hogy szépen készre rotyogjon. Néha óvatosan belekeverünk, ügyelve, hogy a krumplit ne törjük nagyon össze. Akkor jó, ha már sûrû szaft van rajta. Levesszük a tûzrõl, hagyjuk hûlni kicsit, aztán tányérokba szedve már lehet is kanalazni.
Igazándiból nem az volt a lényeg, hogy mit fõzünk, hanem az, hogy szabadban, bográcsban, és az én legkevesebb közremûködésemmel készüljön az ebéd :-) A két pasi összeszokott mozdulatokkal dolgozott együtt, és meg kell mondanom, istenit alkottak! A szemem pedig igazándiból akkor kerekedett el, amikor az ebéd végeztével még el is mosogattak :-)
2 kg krumpli
1 nagyobb szál fõzõkolbász
1 pár csípõs debreceni
1 db jókora póré hagyma
2 db zöldpaprika
1/2 csípõs zöldpaprika
2 db paradicsom
zsír
fûszerpaprika
só
Elkészítés:
A krumplit megtisztítjuk, hasábokra vágjuk és vízre
tesszük, hogy ne feketedjen meg. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, a paprikákat és a paradicsomot megmossuk és szintén kockákra vágjuk. A tüzet megrakjuk, s ha már kicsit parázslik a tûz, akkor feltesszük a bográcsot, és belekanalazzuk a zsírt. Ha megolvad, mehet bele a hagyma, amit jól átpirítunk. Közben felkarikázzuk a kolbászokat, és azt is a hagymára dobjuk, had piruljanak. Ezután jöhet a paprika és a paradicsom, jó kis lecsós alapot kell készíteni. Pici víz, és szórhatjuk a fûszerpaprikát, majd következhet a krumpli. ízlés szerint sózzuk, és hagyjuk, hogy szépen készre rotyogjon. Néha óvatosan belekeverünk, ügyelve, hogy a krumplit ne törjük nagyon össze. Akkor jó, ha már sûrû szaft van rajta. Levesszük a tûzrõl, hagyjuk hûlni kicsit, aztán tányérokba szedve már lehet is kanalazni.
Igazándiból nem az volt a lényeg, hogy mit fõzünk, hanem az, hogy szabadban, bográcsban, és az én legkevesebb közremûködésemmel készüljön az ebéd :-) A két pasi összeszokott mozdulatokkal dolgozott együtt, és meg kell mondanom, istenit alkottak! A szemem pedig igazándiból akkor kerekedett el, amikor az ebéd végeztével még el is mosogattak :-)