Paprikás-mézes-gyömbéres csirkemell
sponsored links
Egy kicsi bors-féle recept, némileg módosítva. Nagyon ízletes, az amúgy elég semleges ízû csirkemellet remekül feldobja a paprika-gyömbér-méz triója.
Hozzávalók:
1 egész csirkemellfilé
méz
õrölt gyömbér
pirospaprika
1 nagyobb vöröshagyma
2 dl víz
3-4 evõkanál ketchup
2 evõkanál szójaszósz
1 evõkanál fehérborecet
só
bors
A csirkemellfilét felszeleteljük, mindkét oldalát megszórjuk sóval, borssal, gyömbérrel és pirospaprikával. Egy mélyebb edénybe lefektetjük az elsõ szelet húst, a tetejére rácsorgatunk egy kevés mézet, ezt a következõ szelet hússal "elmaszatoljuk" rajta, majd ráfektetjük az alsóra. Ezt a mûveletet addig ismételjük, míg a hús elfogy. A legfelsõre is kenünk egy kis mézet, majd negyed órára-fél órára félretesszük pihenni a hústornyot.
Ez alatt megpucoljuk a hagymákat és vékony szeletekre, vagy kisebb kockákra vágjuk. Egy mélyebb serpenyõben olajat melegítünk és a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk benne. Kiemeljük a serpenyõbõl és egy tányéron félretesszük mindet. A hagymát megpároljuk a visszamaradt olajban. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a ketchupot, szójaszószt és a fehérborecetet. Jól összekeverjük, majd visszahelyezzük bele a hússzeleteket és lefedve kb. 30-40 perc alatt puhára fõzzük a fûszeres lében.
Ez alatt megpucoljuk a hagymákat és vékony szeletekre, vagy kisebb kockákra vágjuk. Egy mélyebb serpenyõben olajat melegítünk és a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk benne. Kiemeljük a serpenyõbõl és egy tányéron félretesszük mindet. A hagymát megpároljuk a visszamaradt olajban. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a ketchupot, szójaszószt és a fehérborecetet. Jól összekeverjük, majd visszahelyezzük bele a hússzeleteket és lefedve kb. 30-40 perc alatt puhára fõzzük a fûszeres lében.
Amerikai káposztasalátával tálaltam, amelyhez a káposztát vékony csíkokra vágtam, a répát lereszeltem. Az öntethez tejfölt, majonézt és mustárt kevertem össze, sóval és borssal ízesítettem, végül összeforgattam a zöldséggel.