Paprikás lisztben sült keszeg és irdalás

2014-07-08

sponsored links


A legolcsóbb, legértéktelenebb hal a keszeg vagy a kárász a törpeharcsa után. Mármint egy teljesítményorientált horgásznak :-) De egy háziasszonynak... húúúú átértékelõdik az alapanyag rögtön. A hátrányos helyzetû halból, rögtön az éhes pocakok királyát faraghatunk. 

Elkészítési idõ: 30 perc

Hozzávalók:
4 db tenyeres keszeg vagy kárász
3 kk. só
15 dkg liszt
5 dkg õrölt fûszerpaprika (édes)
1 tk õrölt fekete bors 
csipet szerecsendió
olaj vagy zsír a sütéshez

Mielõtt nekilátnánk a sütögetésnek, egy fontos mûveletet meg kell ejtenünk.

     IRDALÁSRÓL RÖVIDEN:
    Szálkamentesítõ akció indul. Az irdalást azért végezzük a halaknál, hogy kisülve bátran falatozhassuk az uszonyost és ne kelljen a szálkákat válogatni.
    A halat egy deszkára tesszük és egy  éles késsel 2-3 mm-ként bevagdossuk. A gerincnél kezdjük, de nem vágjuk át teljesen a húst. Hallani fogjuk, amikor a vékony szálkák roppannak. Utána álljunk is meg. :-) A faroktól az eltávolított fejrészig vágjuk be a halat mindkét oldalon.

    • Ha az irdalást befejeztük, akkor jöhet egy enyhe sózás.
    • Majd a lisztet, 1 kk. sót, a borsot, szerecsendiót és a paprikát összekeverjük. 
    • Utolsó elõtti lépésként beleforgatjuk a halakat az ízesített panírunkba és óvatosan lerázzuk a felesleget. 
    • Bõ FORRÓ zsírban vagy olajban ropogósra sütjük néhány perc alatt.
     Mit ajánlok a hal mellé? Egy pohár hûs rosét vagy egy gyöngyözõ, hideg fröccsöt és egy nagyon jó kis társaságot :-) 


     

    Gasztroblog Boldog Kuktától Csipetnyi vidéki virtus, derûvel fûszerezve!

    Folytats a blogon ... boldogkukta.blogspot.com/2014/07/papr...

    sponsored links

    Keres?s