Paprikás lisztben sült keszeg és irdalás
sponsored links
A legolcsóbb, legértéktelenebb hal a keszeg vagy a kárász a törpeharcsa után. Mármint egy teljesítményorientált horgásznak :-) De egy háziasszonynak... húúúú átértékelõdik az alapanyag rögtön. A hátrányos helyzetû halból, rögtön az éhes pocakok királyát faraghatunk.
Elkészítési idõ: 30 perc
Hozzávalók:
4 db tenyeres keszeg vagy kárász
3 kk. só
15 dkg liszt
5 dkg õrölt fûszerpaprika (édes)
1 tk õrölt fekete bors
csipet szerecsendió
olaj vagy zsír a sütéshez
Mielõtt nekilátnánk a sütögetésnek, egy fontos mûveletet meg kell ejtenünk.
Szálkamentesítõ akció indul. Az irdalást azért végezzük a halaknál, hogy kisülve bátran falatozhassuk az uszonyost és ne kelljen a szálkákat válogatni.
A halat egy deszkára tesszük és egy éles késsel 2-3 mm-ként bevagdossuk. A gerincnél kezdjük, de nem vágjuk át teljesen a húst. Hallani fogjuk, amikor a vékony szálkák roppannak. Utána álljunk is meg. :-) A faroktól az eltávolított fejrészig vágjuk be a halat mindkét oldalon.
- Majd a lisztet, 1 kk. sót, a borsot, szerecsendiót és a paprikát összekeverjük.
- Utolsó elõtti lépésként beleforgatjuk a halakat az ízesített panírunkba és óvatosan lerázzuk a felesleget.
- Bõ FORRÓ zsírban vagy olajban ropogósra sütjük néhány perc alatt.
Gasztroblog Boldog Kuktától
Csipetnyi vidéki virtus, derûvel fûszerezve!