Paprikás krumpli kolbásszal

2013-09-22

sponsored links


Na, ez aztán a hedonista kaja!
Sára kitalálta, hogy ki kell pucolni a poharas szekrényt, úgyhogy ugrott a szombati pihenés, marad a pohár törölgetés.
Meló közben nem szoktunk nagy gondot fordítani a kajára, eszünk, amit találunk a hûtõben, legfeljebb egy egyszerû ételt dobok össze, mint a paradicsomos tészta, vagy egyszerûen rendelek egy pizzát.
Nem tudnám megmondani, hogy valaha csináltam-e paprikás krumplit.
Ez akkor jó szerintem, ha van alatta annyi szaft, hogy amikor villával összenyomom a krumplit az éppen felszívja és még úgy is kissé szottyos marad. Fontos, hogy a szaft sûrû legyen, egyébként egy paprikás krumplileves lesz belõle, ami viszont kiábrándító. Persze a kolbász íze is kihagyhatatlan. Jó esetben kerül mellé fejes saláta, vagy savanyított dinnye, de én az uborka salátára esküszöm.

A szaft sûrûségét rengeteg pirított hagymával alapoztam meg. Akkor elég a hagyma, ha kicsit többnek érezzük a kelleténél. Pont így lesz jó. A kolbászt a kész hagymához dobom és átmelegítem.
A pirult hagymát lehúzom a hõrõl és az elõzõ elv szerint megpaprikázom. Nem csípõs, hanem édes színes ...

Folytats a blogon ... mukedvelohedonista.blogspot.com/2013/...

sponsored links

Keres?s