Paprikás krumpli
sponsored links
Az egyszerû gyomrom - így húsvét utáni idõszakban - tudjátk mit kíván ? - sok- sok könnyû kaját, de tegnap elsõsorban erre esett a választás. Elképzelhetõ, hogy legalább 8-10 éve nem fõztem, de most nagyon jól jött. Olyan jó ízûen ettem belõle. Nem is tudom miért vártam eddig vele. Na akkor most sorba jönnek nap, mint nap az egyszerû könnyû - jó kis parasztgyomornak való - étkek :) (Ezeken most tesztelem saját magam is)
Gondolom, ezt senkinek sem kell elmesélni hogyan lehet elkészíteni és mi kell hozzá ? !! Vagy mégis leírjam? - hátha valaki még soha sem evett ? :)
Kevéske zsíradékon egy jó nagy fej vöröshagymát -amit apró kockára összevágunk- üvegesre pirítunk. Adunk hozzá egy csipet köménymagot (fél mokkáskanálnyi), sót, a zöldpaprikát, 1 paradicsomot (a zöldpaprika és a paradicsom a fagyasztóból). Amikor jó üvegesre párolódott, félrehuzzuk az edényt, hozzáadjuk a piros fûszerpaprikát, majd felöntjük 2-3 dl vízzel. Beletesszük a megtisztított, apró kockára vágott krumplit, a tetejére beleszórunk annyi fél marék ...