Paprikás krumpli
sponsored links
Közeledik a karácsony, de még nincs itt. A munkás hétköznapokon tökéletesen megfelelõek a szokott receptek. Én például hetente, kéthetente fõzök paprikás krumplit. Nagyon szeretjük. Anyósomtól tanultam a nokedlis változatot, sõt, õ még petrezselyem zöldet is tett bele. Általában csak valamilyen egyszerû virslit vagy kolbászfélét fõzök bele, bár szerintem a nokedli miatt hús nélkül is kiváló lenne. A férjemnek viszont más a véleménye. Most füstlivel készült, mert itthon van az egyszem fiunk, és õ így szereti. Fõztem is egy nagy lábossal, már alig van belõle.
Hozzávalók:
1.5 kg krumpli
1 nagy vagy 2 közepes hagyma
olaj
1 púpozott evõkanál õrölt piros paprika
só
(zöld paprika, paradicsom)
2 tojásból nokedli
füstli
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk, és olajon megdinszteljük. Lehúzzuk a tûzrõl, és hozzáadjuk a paprikát, felöntjük két nagy pohár vízzel. Kicsit fõzzük csak így magában, hogy a hagyma könnyebben szétfõjön, majd beletesszük a hasábokra vágott krumplit. Most volt fagyasztott paprikám, tettem bele egy szeletet, és a pirosodó paradicsomokból is egy kisebbet. Sózzuk, és idõnként megkeverve puhára fõzzük. Közben kifõzzük a nokedlit egy másik edényben, amikor már majdnem kész, hozzáadjuk és a virslit (füstlit stb) is. Kicsit együtt rotyogtatjuk, és tálaljuk.
Mi bõ lével szeretjük, ezért mély tányérból esszük.
Kicsit durvára õrölt, házi paprikám volt. |