Paprikás kovászos kenyér
sponsored links
Ha van egy kicsi idõm akkor többnyire kovászos kenyeret szoktam sütni magunknak,de van amikor paprikával és õrölt köménnyel is megszoktam fûszerezni.A kovászos kenyér receptét Terikénél találtam ,amit ezúton is köszönök,nagyon nagyon finom ,könnyû,nem morzsál,és még napokig(már amikor marad belõle) jó puha marad,meg mint mondtam isteni finom.A paprikás kenyeret meg Margitkánál láttam,ami szintén nagyon finom,így gondoltam,hogy a kovászos fehér kenyérhez teszek pirospaprikát,és õrölt köményt,és így sütöm meg,a végeredmény nagyon finom lett,nagyon megszerettük ezt a picit fûszeres kenyeret.
A hozzávalókat beleteszem a kenyérsütõgépbe alulra folyékony hozzávalókat:víz,olaj,ecet,méz,cukor,só,a lisztet amiben elkeverem a pirospaprikát,és az õrölt köményt,élesztõt rámorzsolom,és végül a kovászt ,és elindítok egy dagasztó programot nálam 1,5 óra,kiveszem a jó megkelt tésztát,és kenyeret formázok belõle,pataki tál aljába sütõpapírt teszek,és a kenyeret beleteszem,letakarom és kb50-55 percig még kelesztem , 5-10 perc múlva megmetszem a kenyeret egy éles késsel,ilyenkor lehetne rajzolgatni a kenyérre,ahogy Terike is csinálja meseszépre, érdemes megnézni a kenyereit,de nekem valahogy még az nem megy , vannak próbálkozások,na de majd egyszer sikerül :-). Közben a tál tetejét beáztatom, amikor a kelésbõl még egy ...