Paprikás hal bográcsban
sponsored links
Ez az étel harcsával a legfinomabb, de a ponty is kitett magáért. A paprika mennyisége sok, de sütés után összeesik, pont elegendõ mártás lesz a hal adaghoz. A halat bõrös felével tegyük a forró grillre és amíg nem sül meg, ne mozgassuk, mer hajlamos a szétesésre. Finoman fordítsuk meg és ugyan úgy járjunk el a másik felével is . Fontos, hogy faszenes grillen süssük, mert ettõl lesz finom íze az ételnek.
Hozzávalók: 3 kg hal, 2,5 kg kápia paprika, 1 kg paradicsom, 1 fej fokhagyma, 2 dl olaj, 3-4 babérlevél, só, bors, paprika, kakukkfû
Elkészítése:
A halat feldaraboljuk, enyhén megsózzuk és állni hagyjuk. Elkészítjük a grillszenet, majd a halat mindkét oldalán megsütjük, tepsibe tesszük és fóliával letakarjuk.
A paprikákat grillen megsütjük, lesózzuk és egy edénybe rétegezzük, majd letakarjuk, hogy beizzadjanak. A paradicsomokat ...