Paprikás csirke tavaszi zöldségekkel
sponsored links
Nagyon régen nem fõztem már ilyet. Az oka egyszerû: nem ízlett a családnak. Ami számomra teljességgel érthetetlen volt már akkor is, hiszen a paprikás csirkét mindenki imádja, gombát szintén, az a kis plusz zöldség pedig csak nem jelenthet akkora akadályt. De jelentett. Eddig. Pontosabban a fiamnak most is jelent, számára pár szem zöldborsó is ehetetlenné tesz bármely ételt. Ez van.
A tágabb családnak azonban ízlett, pontosan a friss borsó, zöldségek, petrezselyem adják hozzá azt a többletet, amitõl nagyon is szerethetõ lesz ez az étel.
0.5 kg csirelmellet felkockáztam, kis idõre
kevés worchestershire szószban pácoltam - tényleg csak kevésbe, ne nyomjon el minden más ízt, csak a pikantéria kedvéért kell egy pici, de akár el is maradhat - majd
kevés forró olajon kisebb adagokban átpirítottam. Pácolás és sütés közben megtisztítottam és feldaraboltam a zöldségeket:
10-15 dkg gombát, ugyanennyi ...