Paprikás csirke
sponsored links
Idõnként hiába erõltetem az agyam, nem tudom kitalálni, hogy mit fõzzek. Ezerszer inkább bevásárolnék hozzá, állnék órákat a tûzhely mellett, csak ne kelljen gondolkodnom, hogy mi legyen a másnapi - rosszabb esetben az aznapi - ebéd.
Szerencsére vannak jolly joker ételeink, kifejezetten ilyen esetekre. Ezeket akár havonta többször is megfõzhetném, akkor is ugyanolyan jóízûen fogyasztanánk el, mintha évek óta nem ettük volna. Ilyen a paprikás csirke is, ami nemcsak nekünk, hanem Tomi barátunknak is nagy kedvence.
És mostanában felfedeztem, hogy ha marad a csirkébõl, újrahasznosíthatom és hortobágyi húsos palacsintát készíthetek belõle. De ez majd egy késõbbi bejegyzés tárgya lesz.
A legfinomabb paprikás csirkét Vépen szoktam enni. Imi keresztanyuja Erzsi néni utolérhetetlenül fõzi: jó szaftosan, tejfölösen. Friss nokedlivel és házi csemegeuborkával kínálja. A szaftosság és tejfölösség megegyezik az enyémmel, az övé mégis mindig ...