PAPRIKÁS BURGONYAGOMBÓC
sponsored links
A múlt héten Petra gombócai, teljesen megigéztek. A krumpligombóc olyan sokoldalú, mert lehet köret, desszert, vagy éppenséggel levesbetét is...Petránál mikor megláttam abban a finom, paprikás szaftban tocsogni azokat az apró gombócokat, hát azon nyomban megkívántam. Nem teljesen ugyan úgy készült, mint az eredeti, de gondolom ez is ugyan olyan finom, csak egy kicsit mégis más...Persze azóta már rákényszerítettem magam egy diétára, de attól függetlenül megcsináltam egy kisebb adagban a gyerekeknek. A tészta egyik felébõl nudlikat sodortam, a másik felébõl pedig a gombócok pödröttek. A szaft pedig egy sima egyszerû, tejfeles pörköltszaft volt. Muszáj volt letesztelnem...Kár, hogy fogyózom...Mennyei!!!
Hozzávalók a pörköltszafthoz: 1/2 kg húsos oldalas csont, 2 fej hagyma, 1-1 paprika és paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, csipet õrölt kömény, kevés tejfel.
A csontot feldaraboljuk, majd szokásos módon, kicsit több lével, pörköltöt fõzünk belõle. Arra ügyeljünk, hogy a szaftja jó sûrû legyen. Mikor elkészült a pörkölt, a csontokat kiszedjük belõle és a visszamaradt ...