Paprikaszezon - Zöldséges töltött paprika
sponsored links
Szerencsére nem akar vége lenni az paprikaszezonnak. Még kapható a csodás szabadföldi paprika, eldöntendõ kérdés: lecsó, vagy töltött paprika kerüljön-e az asztalra. Most a töltött paprikára esett a választásom. Elkészítése egyszerûbb, mint a töltött káposztáé, hisz a paprika megtöltése nem igényel különösebb gyakorlatot, és a különbözõ zöldfûszerek hozzáadása révén teljesen más ízeket is kapunk - közelebb a mediterrán ízvilághoz.
Ahogy korábban is, szép, színes, apró paprikákat vásároltam, csak most a töltött paprikát cserépedényben, sütõben készítettem, és nem csak hús került a töltelékbe, hanem különbözõ zöldségek is.
Hozzávalók: 20 db kis méretû piros paprika, 20 dkg darált sertéshús, 10 dkg gomba, 20 dkg brokkoli, 1 kis sárgarépa, 1 kg paradicsom, 2 dl paradicsomlé, 1 hagyma, 1 cikk fokhagyma, 100 g rizs, só, bors, 2 ek ...