PaprikaJancsi, Limonádé és Málnaföld

2011-09-23

sponsored links


Fáj a kicsi szívem, valahol meg örül is. El kellett búcsúzni az õszi kollekció egyes darabjaitól. Bár augusztusban már lehetett õket kapni, reméltem októberig ha már szép az idõ még itt csinoskodhatnak a pultban. Sajnos a gyümölcs ára viszont már nem nyári, és ekkor ha tetszik ha nem, akkor lépni kell...ez itt az üzleti része, és ez így is van rendjén. Szállítók...bár hozzátenném rettentõen kedves, jó árukat hozó van nekünk. Nekem azért most egy kicsit szomorú a kedvem, alighogy érkeztek menniük kellett. De! Remélhetõleg lesz így jobb is, és ami már fejben meg volt annak elsõ eredménye már a facebookon tûnt fel pár perce. A csoda kérem szépen az, hogy nem akarok változtatni rajta. Komolyan mondom. Így ahogy van, macher marad. Macher pedig egyszerûen azért, mert Málnával készült sárgabarack helyett. Tudom én, hogy az "s" az nem a sárgabarackot jelenti. De hirtelen felindulásból ezt írtam a táblára, és azt hiszem most van az elsõ olyan desszertem amibe elsõ kör után nem szándékozom belenyúlni. Hozzátenném nagy inspirációt adott Ducasse, könyvében a rétegek hasonlóak. Õ maradt a sárgabaracknál. Bár a receptet átalakítottam, "jelly"-bb állagú a málnapürém, lágyabb és más recept a mousse, és a tésztában lévõ marcipánon is emeltem. Alap kiindulásnak viszont még mindig nagyon ajánlom a már magyarul is megjelent cukrász könyvét. Mellesleg egyre jobban kattanok rá a régi tortaszeletek ...

Folytats a blogon ... angelastaste.blogspot.com/2011/09/faj...

sponsored links

Keres?s