Paprikadzsem
sponsored links
Nem tudom, mi van mostanában, de már két kenyerem sem sikerült. Az egyik konkrétan gyilkos eszközzé vált sütés után, pedig ezt a rozskenyeret már számtalanszor és igen sikeresen abszolváltam.
Most is megkelt - ami ugye egy rozskenyérnél már magában is csoda - viszont olyan szinten sûrûre vagy milyenre sült, hogy pirítás után nem beszívta a kissé olvadozó vajat, hanem lecsurgott róla. Ilyennel még életemben nem találkoztam. És igen erõs fogazattal kellett rendelkezni hozzá. Jó, persze, kell az, rágás meg rostok, na de.
Egy nagy része kukában végezte minden elvem ellenére.
Aztán véletlenül megláttam az egyik drogériában, hogy árulnak szárított, iszonyúan biokovászt, ó, mondom, ez az, nem lesz itt tovább semmi probléma, a kenyereim csodásak lesznek ezek után.
Khm. Kívülrõl valóban. Mondjuk fényévekkel jobb lett a bélzete ennek a mostaninak az elõbb említett rozsnál, de még mindig nem az igazi. Ez legalább teljesen kenyérszerû, van különbség a héja és a bele között, nem egy betonszeletke néz vissza a tányérról.
Úgyhogy most tényleg el fogok már végre menni a malomipari boltba a Soroksári útra, szétnézni, mit adnak.
KOVÁSZOS KENYÉR MAGOKKAL ...