PAPRIKA-KRÉMLEVES FETA SAJTTAL
sponsored links
/CREMA DI PEPERONI CON FETA/
....... gyors, könnyû, egészséges... nyáron langyosan a legjobb :-)
Hozzávalók (3 személyre)
3 piros kaliforniai paprika
1 kis hagyma
friss bazsalikom levelek
olivaolaj, 1 kanál liszt
10-15 dkg FETA sajt
só, bors
A paprikákat megmossuk, és darabokra vágjuk.
Egy edénybe kevés olivaolajat öntünk, és megfuttatjuk rajta a tisztitott,
apróra vágott hagymát. Rátesszük a paprikát, és kevergetve pár percig
pároljuk. Megszórjuk a liszttel, és újabb 1-2 percig kevergetve pároljuk.
Ekkor felöntjük annyi vizzel, hogy éppen ellepje, sózzuk és enyhén
borsozzuk,beledobunk néhány friss bazsalikom levelet. Lefedve kb 20-30
percig fõzzük.
Botmixerrel pürésitjük
Tányérokba merjük, összemorzsolt feta sajttal és friss bazsalimom levéllel
megszórva tálaljuk. Aki szereti, meglocsolhatja kevés olivaolajjal, illetve
megszórhatja õrölt fekete borssal.
....... gyors, könnyû, egészséges... nyáron langyosan a legjobb :-)
Hozzávalók (3 személyre)
3 piros kaliforniai paprika
1 kis hagyma
friss bazsalikom levelek
olivaolaj, 1 kanál liszt
10-15 dkg FETA sajt
só, bors
A paprikákat megmossuk, és darabokra vágjuk.
Egy edénybe kevés olivaolajat öntünk, és megfuttatjuk rajta a tisztitott,
apróra vágott hagymát. Rátesszük a paprikát, és kevergetve pár percig
pároljuk. Megszórjuk a liszttel, és újabb 1-2 percig kevergetve pároljuk.
Ekkor felöntjük annyi vizzel, hogy éppen ellepje, sózzuk és enyhén
borsozzuk,beledobunk néhány friss bazsalikom levelet. Lefedve kb 20-30
percig fõzzük.
Botmixerrel pürésitjük
Tányérokba merjük, összemorzsolt feta sajttal és friss bazsalimom levéllel
megszórva tálaljuk. Aki szereti, meglocsolhatja kevés olivaolajjal, illetve
megszórhatja õrölt fekete borssal.