Paplan süti ? gyors, könnyû, finom

2014-03-06

sponsored links

IMG_8581Bár takarózni nem tudsz vele és a hûvös estéken sem fog felmelegíteni, mégis érdemes kipróbálnod.

A paplan elnevezést valószínûleg a külleme miatt kapta. Olyan, mint a steppelt toll paplan.

Nagyon érdekes, a piskótája fenomenálisan puha, a túró töltelékre pedig elsõre azt hittem sok lesz, aztán kiderült, hogy majdhogynem még kevés is lett. :)

Tészta: ( a csésze 3 dl-es)



2 csésze finomliszt

1 csésze kristálycukor

1/2 csésze olaj

1 csésze langyos víz

3 ek kakaópor

1 sütõpor

3 egész tojás

Túrókrém:

1/2kg túró

1 evõkanál vaníliás cukor

1 vaníliás puding

4 dl tej

1 tojássárgája

A süti készítését a túrós töltelékkel kezdjük.

A vaníliás pudingot megfõzzük. A 4 dl tejbõl egy kevésben elkeverjük csomómentesre a pudingport, a többit felforraljuk.

Teszünk bele 3-5 ek cukrot, vanília magokat, esszenciát, amink van.

Ha meleg a tej, elkeverjük benne a feloldott port és folyamatosan kevergetve besûrítjük.

Ha kész, hideg vízfürdõbe tesszük és kihûtjük.

IMG_0452

Amíg hûl, kikeverjük a tésztát.

A lisztet, sütõport és kakaóport összekeverjük, a tojásokat kihabosítjuk a cukorral.

Mehet bele a víz és az olaj, majd szépen beleforgatjuk a lisztes keveréket.

IMG_0453

A sima tésztát (ami elsõre lágynak tûnhet) egy vajazott, lisztezett tepsire terítjük.

IMG_0454

A túrót át is törhetjük, vagy rusztikusabb hangulatúra is hagyhatjuk. Kikeverjük némi (ízlés szerint) porcukorral, vanília aromával és kevés citromhéjjal.

IMG_0455

Amikor a túró kész, belekeverjük a hideg pudingot is.IMG_0456

Ezt az egészet egy habzsákba, zacskóba töltjük, és berácsozzuk vele a kakaós tésztát.

IMG_0458

Ha megvagyunk, 170 fokra elõmelegített sütõbe toljuk és kb. 40 percig, vagy tûpróbáig sütjük.

IMG_0459

Ahogy sül, még nem alakul ki a puklis paplan kinézete, de ahogy kivesszük a sütõbõl és hûlni kezd, úgy esik össze a túrós csíkozás és emelkedik ezáltal ki a kakaós tészta.

IMG_8573

IMG_8574

Az már szent igaz, hogy nem egy fotogén süti, ennyit lehetett kihozni belõle, mert szeletelve még inkább sikít tõle a kamera, de erre nagyon igaz a közhely: ronda, de finom! ;)

IMG_8585

IMG_8586

Még több finomságért csatlakozz hozzám a Facebookon is. :)

facer

Nasis badget2222


Folytats a blogon ... nassolonaplopo.cafeblog.hu/2014/03/06...

sponsored links

Keres?s