Paplan sütemény
sponsored links
Nevét formájáról kapta, hiszen úgy néz ki, mint egy jól kitömött paplan :)
Tésztája megtévesztõ lehet, mert elég sûrû nyersen de,
amikor elkészül nagyon finom puha lesz, másnapra pedig még tovább puhul.
Kinézete ellenére nem macerás és
magától alakul ki ilyen csodás formára sütés közben.
Ez a süti velünk együtt dolgozik ;)
Hozzávalók:
tészta
3 egész tojás
20 dkg kristálycukor
1,2 dl olaj
40 dkg liszt
1 cs. sütõpor
1,5 dl langyos víz
3 ek. kakaópor
krém:
1 cs. vaníliás pudingpor
4 dl tej
3 ek. kristálycukor
50 dkg túró
1 tojássárgája
1 cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásokat kikeverjük a cukorral, az olajjal.
Hozzáadjuk a sütõporos lisztet, ill. a langyos vizet, majd legvégül a kakaót is belekeverjük.
A krémhez, kevés tejben kikeverjük a pudingport a cukorral, majd a többi tejhez öntve sûrûre fõzzük és kihûtjük.
A túrót áttörjük, a tojássárgáját elkeverjük benne a vaníliás cukorral együtt, majd az egészet összedolgozzuk a kihûlt pudinggal, gépi habverõ segítségével.
A tésztát sütipapírõs vagy kikent /lisztezett tepsibe terítjük, lehetõleg egyenletesen.
Ezután habzsákba vagy zacskóba teszünk annyi krémet, hogy kényelmesen tudjunk dolgozni és csillagcsõ(Én 9mm-est használtam) segítségével a tésztára nyomjuk.
Élõszõr hosszába csíkoztam, majd keresztbe és addig folytattam, míg a krémbõl volt, újra és újra vastagítva a csíkokat a fenti kép szerint, formás kis négyzeteket kapva.
Elõmelegített sütõben, kb. 175C°-on tûpróbáig sütjük.
A tésztán végezzük a próbát, mert a krémes rész lágy marad ;)
Miután kihûlt, szépen tudjuk szeletelni a krém mentén, így minden kis kockát a lágy túros krém keretez majd :)