Panna cotta szamócával és eperöntettel (agar-agar)
sponsored links
Mindent a "maga idejében" <3
Most érik a szamóca és a földieper, együnk naponta. Sokszor :)
Általános szabály nálunk gyümölcsérés idején:
Általános szabály nálunk gyümölcsérés idején:
- elõször, ahogy az Isten megadta
- másodszor, nyersen, desszertnek
- harmadszor, süssünk-fõzzünk vele
- negyedszer tegyünk el késõbbre, télire.
Most két ötlet következik, egyiket sem kell sütni és
a szedéssel együtt is pikk-pakk összeállítható:
1) Panna cotta szamócával és eperöntettel
2) Túrókrém / túróhab földieperrel, szamócával
(recept késõbb).
- másodszor, nyersen, desszertnek
- harmadszor, süssünk-fõzzünk vele
- negyedszer tegyünk el késõbbre, télire.
Most két ötlet következik, egyiket sem kell sütni és
a szedéssel együtt is pikk-pakk összeállítható:
1) Panna cotta szamócával és eperöntettel
2) Túrókrém / túróhab földieperrel, szamócával
(recept késõbb).
Panna cotta szamócával és eperöntettel
Hozzávalók
(4 kicsi vagy 2 nagyobb adag)
tejszínkrém
250 ml habtejszín
150 ml tej
3 ek termelõi méz (más édesítõszer)
45 g (1 teáskanál) agar-agar
eper-szamóca ? öntet
tetszõleges mennyiségû :)
földieper
földieper
szamóca
- A tejet felmelegítettem, elkevertem benne az agar-agart (kézi habverõvel),
majd hozzáadtam a habtejszínt, végül belekevertem a mézet.
majd hozzáadtam a habtejszínt, végül belekevertem a mézet.
Tálkákba öntöttem.
Kihûtöttem.
- Az epret összetörtem (most botmixerrel, de villával is remek),
hozzákeverjük a mézet.
- Tálaláskor a Panna cottás tálkák alját kb. 1 percig melegítettem
(meleg vízbe állítottam, így könnyen kicsúszik) és a tálaló tányérra borítottam.
Köré kanalaztam az öntetbõl, majd tetejét frissen szedett szamócaszemekkel díszítettem.
Megjegyzés
- Mint a címben is jeleztem, agar-agar hozzáadásával készült, mert
vegetáriánusként nem használok zselatint.
Az agar-agar növényi eredetû, sûrítõ és zselésítõanyag, színtelen, szagtalan, íztelen.
Az agar-agar 0 kalória.
Nem tartalmaz glutént, laktózt, tejet, tojást, kukoricát, szóját, keményítõt,
cukrot, tartósítószert.
(Mindig nézz utána, élhetsz-e vele,
ha valamit még nem ettél, vagy valamilyen diétát folytatsz.)
Elõbb vízben/folyadékban kell feloldani.
Célszerû kézi habverõt használni,
a tökéletes, csomómentes végeredmény érdekében.
- Panna cottát készíthetünk teljesen "állatmentesen".
A tejet, habtejszínt cseréljük mandula, kókusz, más magtejre,
a mézet más édesítõszerre.
Találunk recepteket a blogon :) javaslom a tartalomjegyzéket átnézni vagy
a keresõbe a kulcsszó mellé a szeretetrehangoltan szót beírni.
- Érdemes szép formájú tálkákat választani (ha kiborítva szeretnénk szervírozni)
vagy átlátszó üveget, poharat.
Utóbbi esetben alá vagy fölé kanalazzuk az öntetet.
- Amennyiben nem aznapi fogyasztásra készítjük,
akkor forraljuk fel a tejet és a tejszínt.
Illetve az eperpürét is érdemes hõkezelni,
majd amikor kihûlt, akkor hozzákeverni a mézet.
Szeretetrehangoltan a Facebookon ?
*
A kertben
A rózsa ? is virágzik <3
Természetesen.
Az összes szirmot felhasználom...
Megjegyzés
- Mint a címben is jeleztem, agar-agar hozzáadásával készült, mert
vegetáriánusként nem használok zselatint.
Az agar-agar növényi eredetû, sûrítõ és zselésítõanyag, színtelen, szagtalan, íztelen.
Az agar-agar 0 kalória.
Nem tartalmaz glutént, laktózt, tejet, tojást, kukoricát, szóját, keményítõt,
cukrot, tartósítószert.
(Mindig nézz utána, élhetsz-e vele,
ha valamit még nem ettél, vagy valamilyen diétát folytatsz.)
Elõbb vízben/folyadékban kell feloldani.
Célszerû kézi habverõt használni,
a tökéletes, csomómentes végeredmény érdekében.
- Panna cottát készíthetünk teljesen "állatmentesen".
A tejet, habtejszínt cseréljük mandula, kókusz, más magtejre,
a mézet más édesítõszerre.
Találunk recepteket a blogon :) javaslom a tartalomjegyzéket átnézni vagy
a keresõbe a kulcsszó mellé a szeretetrehangoltan szót beírni.
- Érdemes szép formájú tálkákat választani (ha kiborítva szeretnénk szervírozni)
vagy átlátszó üveget, poharat.
Utóbbi esetben alá vagy fölé kanalazzuk az öntetet.
- Amennyiben nem aznapi fogyasztásra készítjük,
akkor forraljuk fel a tejet és a tejszínt.
Illetve az eperpürét is érdemes hõkezelni,
majd amikor kihûlt, akkor hozzákeverni a mézet.
Szeretetrehangoltan a Facebookon ?
*
A kertben
A rózsa ? is virágzik <3
Természetesen.
Az összes szirmot felhasználom...