Panna cotta meggy mártással
sponsored links
Egy kis olaszos finomság mára!
Hozzávalók:
800ml tejszín
4 lapzselatin
4 ek. cukor
1 darabka fahéj
1 db vaníliarúd kikapart belseje
fél narancs reszelt héja
Mártáshoz:
1 üveg meggybefõtt levével együtt
1-2 ek. cukor
2tk. étkezési keményítõ
Elkészítés:
1. Felforraljuk a tejszínt, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát, a fahéjat és a narancshéjat.Lassú tûzön kb. 5 percig fõzzük.
A megpuhult és kinyomkodott zselatint feloldjuk a tejszínben.
Majd az edényt levesszük a tûzrõl és alaposan elkeverjük.
Kb. fél óráig hagyjuk hûlni.
2. Átkeverjük a tejszínt, majd hideg vízzel kiöblített formákba töltjük.
Hûtõbe tesszük, 3 óra alatt megdermed.
3. A meggyet a levével és a cukorral együtt felforraljuk.
Belekeverjük az étkezési keményítõt és felforraljuk.
4. A panna cottát tányérokra borítjuk és a meleg meggymártással tálaljuk.