Panna cotta karamellás almával
sponsored links
Advent 3. vasárnapjára jöjjön egy recept, amit szerintem már mindenki ismer... nekünk az egyik kedvencünk ez is...ki hitte volna :)
Most a panna cottát egy kis almaraguval és mézeskalács darabokkal készítettem.
Hozzávalók:
250 ml tej
250 ml habtejszín
55 g cukor
1 vaníliarúd kikapart magjai
3 db lapzselatin
2 db alma kockákra vágva
1-2 ek barnacukor
1-2 ek barnacukor
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.
A tejet a tejszínnel, a cukorral és a vaníliamagokkal feltesszük melegedni.
Elég melegnek kell lennie, de forrnia nem szabad.
A zselatinlapokat kinyomkodjuk és hozzákeverjük a tejes keverékhez.
Poharakba töltjük és 1 éjszakára hûtõbe tesszük.
A barna cukrot alacsony lángon megkaramellizáljuk, hozzáadjuk az almát és pár percig pároljuk.
A panna cották tetejére rakunk az almás raguból és tálalás elõtt meghintjük tört mézeskaláccsal.
A barna cukrot alacsony lángon megkaramellizáljuk, hozzáadjuk az almát és pár percig pároljuk.
A panna cották tetejére rakunk az almás raguból és tálalás elõtt meghintjük tört mézeskaláccsal.