Panna Cotta karamell öntettel
sponsored links
Ezt az olasz desszertet, ami nem más, mint egy tejpuding, szerintem nem kell bemutatnom, valószínû mindenki hallott már róla, illetve van, aki kóstolta is. Elkészítését tekintve, nem egy ördöngösség, viszont egy ?keveset? ( körülbelül 6 órát) várni kell az eredményre, míg a hûtõben kellõképpen lehûl, hogy fogyaszthatóvá váljék. Ezért is érdemes legalább fél nappal elõbb elkészíteni.
Tálalásakor érdemes, valamilyen bogyós gyümölcsbõl készülõ öntetet kínálni hozzá, például eper, málna, ribizli. De nagyon finom, egy egyszerû karamell öntettel is.
Panna Cotta karamell öntettel
Hozzávalók 2 személyre:
250 ml tejszín
150 ml tej 3,5% (nálam házi)
3 csapott evõkanál cukor
3 db zselatinlap
1 csipetnyi vanília õrlemény, vagy vanília rúd kikapart belseje
A tejszínt és a tejet a cukorral és egy vanilía rúd kikapart belsejével felforraljuk. Én vanilia õrleményt használtam.
Miután felforrt, kissé hagyjuk hûlni, majd beletesszük a zselatinlapokat és kevergetve felolvasztjuk benne.
Ha valakit zavarnak a vanília fekete darabkái, nyugodtan átszûrheti.
Kiöblített formákba öntjük és miután kihûlt, a hûtõbe téve 5-6 órán keresztül dermesztjük.
Tálaláshoz használhatunk bármilyen gyümölcsös öntetet, karamellt, vagy csokit.
Én a karamellt választottam, mert nagyon szeretjük.
a karamell öntethez:
6 evõkanál cukor
1,5 dl tej (házi)
4 dkg vaj
A cukrot, megkaramellizáljuk, hozzáadjuk a vajat, simára keverjük vele, majd apránként hozzáadjuk a tejet és addig forraljuk, folyamatosan kevergetve, míg teljesen simává nem válik.
Hideg vízbe téve az edényt, folyamatosan kevergetve, visszahûtjük.
Tálaláskor a formákat egy-két percre forró vízbe állítjuk, hogy elváljon a puding az edény falától, majd óvatosan kicsúsztatjuk a tányérra és meglocsoljuk a sûrû karamell öntettel.
Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin?
Almás-marcipános rolád, karamellel borítva
Karamell habos almás pite
Mandulatorta almával, mákkal, tejszínes karamell krémmel
Almás-diós palacsinta, karamellel
Füstölt, fûszeres makréla saláta, almával, mézes-tormás joghurtos öntettel
Tálalásakor érdemes, valamilyen bogyós gyümölcsbõl készülõ öntetet kínálni hozzá, például eper, málna, ribizli. De nagyon finom, egy egyszerû karamell öntettel is.
Panna Cotta karamell öntettel
Hozzávalók 2 személyre:
250 ml tejszín
150 ml tej 3,5% (nálam házi)
3 csapott evõkanál cukor
3 db zselatinlap
1 csipetnyi vanília õrlemény, vagy vanília rúd kikapart belseje
A tejszínt és a tejet a cukorral és egy vanilía rúd kikapart belsejével felforraljuk. Én vanilia õrleményt használtam.
Miután felforrt, kissé hagyjuk hûlni, majd beletesszük a zselatinlapokat és kevergetve felolvasztjuk benne.
Ha valakit zavarnak a vanília fekete darabkái, nyugodtan átszûrheti.
Kiöblített formákba öntjük és miután kihûlt, a hûtõbe téve 5-6 órán keresztül dermesztjük.
Tálaláshoz használhatunk bármilyen gyümölcsös öntetet, karamellt, vagy csokit.
Én a karamellt választottam, mert nagyon szeretjük.
a karamell öntethez:
6 evõkanál cukor
1,5 dl tej (házi)
4 dkg vaj
A cukrot, megkaramellizáljuk, hozzáadjuk a vajat, simára keverjük vele, majd apránként hozzáadjuk a tejet és addig forraljuk, folyamatosan kevergetve, míg teljesen simává nem válik.
Hideg vízbe téve az edényt, folyamatosan kevergetve, visszahûtjük.
Tálaláskor a formákat egy-két percre forró vízbe állítjuk, hogy elváljon a puding az edény falától, majd óvatosan kicsúsztatjuk a tányérra és meglocsoljuk a sûrû karamell öntettel.
Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin?
Még több finomság:
Almás-marcipános rolád, karamellel borítva
Karamell habos almás pite
Mandulatorta almával, mákkal, tejszínes karamell krémmel
Almás-diós palacsinta, karamellel
Füstölt, fûszeres makréla saláta, almával, mézes-tormás joghurtos öntettel