Panna cotta

2012-02-24

sponsored links



Elsõre az alaprecept, semmi bonyodalom, azt majd késõbb :-) (A desszert sikerességét figyelembe véve sok változat fog megfordulni a konyhámban - majd :-D)
Amilyen egyszerû, olyan nagyszerû.

Az állaga behatárolhatatlan.Próbáltam magyarul megadni a nevét, de sem sikerült. A zselatin miatt Tejszínzselé-nek kellene hívni. Errõl viszont a tortazselé állag ugrik be, az a remegõs kemény fura izé, vagy az aszpik, de ez a desszert ezeknél sokkal krémesebb. Lehetett volna Tejszínpuding is, mert állagra a pudingra hasonlít, annál viszont tömörebb és krémesebb, az elkészítésének pedig semmi köze a pudingfõzéshez. Szóba került a Tejszínkocsonya is, de ettõl meg egyszerûen a hideg ráz :-)))
Hiába szeretem magyarul a nevén hívni a dolgokat, ezt egyszerûen nem lehet... De ha egyszer szuflét készítek,ígérem, felfújtnak fogom hívni ;-)

Hozzávalók: (2 adaghoz)
  • 3 dl tejszín
  • 2 zselatinlap ...

Folytats a blogon ... kincsesbarlang.blogspot.com/2012/02/p...

sponsored links

Keres?s