Panna cotta eperrel

2017-05-19

sponsored links

Panna cotta eperrel

Isteni édes epreket találhattok már a piacokon, amikbõl zamatos eperszószt készíthettek majd ehhez a klasszikus olasz desszerthez! A krémes tejszín, az illatos vanília és az eper találkozásából ugyanis mindig valami jó születik:)

Készítettem már panna cottát korábban is, de valamiért eper szósszal még soha. Be kellett lássam, tényleg verhetetlen a kettõ együtt:) Az egyik olasz gyorsétterem panna cottája adta az ihletet, az állaga ugyanis szerintem az egyik legjobb volt, amit ettem: nem pudingos, nem zselés, hanem lágy és habos. Ezt az állagot szerettem volna leginkább reprodukálni, szerintem sikerült is elég jól:)  Idõ híján is remek választás ez a desszert, mivel a hûtést leszámítva tényleg 15 perc alatt kész!

Hozzávalók

(4 adaghoz)

Panna cotta:

  • 4 dl tejszín
  • 3 dkg cukor
  • 2 lap zselatin
  • bourbon vanília

Eper szósz:

  • 20 dkg eper
  • 10 dkg cukor

Elkészítés

  1. A tejet és a tejszínt egy lábasba öntjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát.
  2. Elkezdjük melegíteni, de csak amíg gõzölni kezd, nem szabad, hogy felforrjon.
  3. Félrehúzzuk a tûzrõl, majd hozzáadjuk a zselatin lapokat egyenként és addig kevergetjük, míg a zselatin el nem olvad.
  4. Megvárjuk, míg teljesen kihûl, majd betesszük a hûtõbe kb. 1 órára, hogy a tejszín lehûljön.
  5. Robotgéppel pár perc alatt áthabosítjuk.
  6. Vízzel átöblített edényekbe kanalazzuk és visszatesszük a hûtõbe még legalább 2 órára, hogy teljesen megdermedjen.
  7. Az eperszószhoz az epret megmossuk és felkarikázzuk.
  8. A cukorral lábasba tesszük és alacsony lángon elkezdjük fõzni.
  9. Ha már sûrû, bordó szirup van az eprek körül, levesszük a tûzrõl és megvárjuk, míg teljesen kihûl.
  10. Tálalás elõtt a panna cotta tetejére kanalazzuk.

 


Folytats a blogon ... sutidoboz.hu/panna-cotta-eperrel/

sponsored links

Keres?s