Pankó
sponsored links
Soha nem kedveltem a nagyon finom zsemlemorzsát. Ha nem magam készítettem, igyekeztem durvább szemcséjût választani. De valamiért sosem voltam elégedett. Aztán egyszer láttam a tv-ben egy mûsorban egy durva szemcséjû panírozót, melyrõl kiderült, a japánok zsemlemorzsája és úgy hívják, pankó. Nosza, elkezdtem után kutakodni, de a környéken nem találtam. Végül a neten nem csak azt találtam meg, hogy hol kaphatok és mennyiért, de azt is - mert mire is jó a net - hogy mibõl és hogyan készül.
Tulajdonképpen roppant egyszerû. Fehér kenyérbelet durvára lereszelnek és megszárítanak... Uccu! Félretettem egy kenyeret és amikor már pár napja szikkadt, darabokra vágtam és az almareszelõn lereszeltem, majd szétterítettem egy tepsin és megszárítottam. Tehát nem megszárítottam a kenyeret és lereszeltem, hanem ...