Panettone- elõ tésztával- Boldog Karácsonyt!!

2013-12-22

sponsored links



Ez az olasz kalács is azok közé a sütemények közé tartozik melyet már mondhatom, hogy évek óta szeretnék kipróbálni. Most amikor a nekem megfelelõ receptet kerestem többféle változatot találtam. A végén Max nemrég feltett receptje mellett döntöttem. Picit féltem, de a végén egyet kellett értenem, hogy megérte a munkát. Tortaformában sütöttem (kisebb méretû kellett volna), amit megmagasítottam sütõpapírral. Érdemes a konzervdobozos változatot elkészíteni, vagy egy kisebb, megmagasított formában esetleg egy kisebb fazékban, cserépben sütni. Köszönöm a receptet!

Hozzávalók:

Elõ tészta:
  • 10 dkg. liszt
  • 10 dkg. (1 dl.) tej 
  • 2 g. élesztõ
Elkészítjük az elõ tésztát. A tejbe belemorzsoljuk az élesztõt, összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Összedolgozzuk majd lefedve, szobahõmérsékleten hagyjuk pihenni, 2-3-6 vagy akár 8 órát is.
 
A pihentetés után összeállítjuk a tésztát: ...

Folytats a blogon ... csillakonyha.blogspot.com/2013/12/pan...

sponsored links

Keres?s