PANETTONE avagy CILINDER KALÁCS

2011-11-29

sponsored links


Ami nekünk Karácsonykor a Bejgli, az az Olaszoknál a Panettone. Egyik ünnepi sütemény sem hiányozhat a Karácsonyi asztalról. Mindkettõ méltán híres a maga nemében. Rengeteg receptje ismeretes, ahány ház, annyi szokás. A lényeg, hogy ne sajnáljuk belõle a kandírozott finomságokat, mert a sült kalács lényegét ezek adják meg. Minél több fajta aszalt-kandírozott gyümölcs darabka van benne, annál élvezetesebb a fogyasztása is...Ezt tapasztalatból mondom...Ez a recept tökéletesen alkalmas, mind a kenyérsütõgépes illetve a sima sütõ használatához is. Én az elõbbivel szoktam készíteni, mert az alapos dagasztás, hihetetlen magasságokba emelheti ezt a finom kalácsot. A legutóbb is 25 cm magasra sikeredett a kör alakú üstben. Sülés közben olyan mennyei illatokat áraszt szét a lakásban, hogy szinte rögtön ünnepi díszben érezhetjük magunkat...

Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2011/...

sponsored links

Keres?s