Pane siciliano (Mafalda), a szicíliai kenyér
sponsored links
Véletlenül bukkantam rá egy képre az interneten, nagyon megteszett ennek a kenyérnek a formája. Ha jól tudom ennek a formának a neve a mafalda. Ez a kenyér Palermo város jelképe és nagyon népszerû Szicíliában. Ezután kezdtem el receptek után kutakodni, ennek alapján készitettem el az enyéimet. Az anya mafalda és a kicsinyei, szerintem nagyon jópofák lettek és nem utolsó sorban fincsik. Mi nagyon ritkán eszünk fehér lisztbõl készült kenyeret, ez most kivétel volt, nem akartam változtatni a recepten, mert elõször sütöttem. Sajnos a képek most még a szokottnál is roszabb minõségûek.
Hozzávalók:
35 dkg semolina durumliszt
15 dkg fehérliszt
kb. 3 dl víz
2 ek olivaolaj
2 dkg élasztõ ...
Hozzávalók:
35 dkg semolina durumliszt
15 dkg fehérliszt
kb. 3 dl víz
2 ek olivaolaj
2 dkg élasztõ ...