Pandúrleves, pásztoróra - egyperces gasztronovella

2012-01-16

sponsored links


A vendég hátradõlt székén. Éhsége elmúlt, mesélõkedve megjött.
- Ilyen jó pandúrlevest utoljára az Ürgelik csárdában ettem, ahol a híres betyár, Sobri Jóska megismerte nagy szerelmét, Répa Rozit! Helyesebben, abban a présházban, amit a hajdani csárda helyén alakított ki az új tulajdonos, aki gyakran hívott társaságot, mikor pörköltre, bográcsgulyásra támadt kedve. De engem nem a tulaj, hanem kikapós felesége hívott meg magához ebédre! A szépasszony prímán fõzött, ám háta mögött azt suttogták, hogy akit kedvelt, annak csakis pandúrlevest tálalt föl, hófehérre forrázott malackörömbõl készítve el becses vendégének. Aki rászolgált, annak még a levesbe járó eperlevél tésztát is maga gyúrta a liliom kezével... A vendég elhallgatott, a múltba révedt.
- No de mi volt ebéd után?- firtatta a házigazda.
- Semmi! - legyintett lemondóan a vendég - Váratlanul megjött az ura, így hármasban ebédeltünk! Jó orra lehetett a ...

Folytats a blogon ... trendoblog.blogspot.com/2012/01/pandu...

sponsored links

Keres?s