Pancettába tekert kakukkfüves fokhagymás lazac kókuszos spenótágyon
sponsored links
Mai késõi ebéd, a nagy kedvenc, lazac, a nevét leírni szinte tovább tart, mint elkészíteni:) Ugyanez kiválóan mûködik csirkemellel is, nálunk az is készült ugyanígy. Nem nagyon szoktam a lazacot semmibe sem tekerni, mert az úgy finom, ahogy van, de miért is ne. A pancetta is elég nemes alapanyag, jól passzol a lazachoz. A spenóton kívül még chilis szezámos pirított cukkini is volt hozzá.
Hozzávalók:
60 dkg lazacfilé szeletelve
3 ek olvasztott kókuszolaj
3-4 gerezd fokhagyma zúzva
1 bio citrom reszelt héja
1 ek. szárított kakukkfû (friss még jobb)
1/2 tk. Himalája só, kevés õrölt bors
szeletelt pancetta
Körethez:
0,5 kg friss spenót
só, fehérbors
2 dl kókuszkrém
kevés citromlé
Az olvasztott kókuszolajba belekevertem a fûszereket, fokhagymát, sót, jól bekentem a lazac szeleteket , mindegyiket betekrtem pancettával és serpenyõben pirosra sütöttem mindkét oldalukat. Ez nagyon gyorsan megvan, lehet a sütõben is készíteni, nemcsak serpenyõben. A serpenyõt nem mostam el, hanem ebben készítettem el a spenótot, ez is csak pár perc. Kevés kókuszolajat melegítettem, rádobtam a spenótleveleket, forgatva megfonnyasztottam õket, sóztam, kevés fehérborsot tettem rá, felöntöttem a kókuszkrémmel, összeforraltam és a végén kevés citromlével ízesítettem. Lehet még fokhagymát is adni hozzá, én úgy szeretem a spenótot, de a lazac fokhagymás, így ezt most kihagytam. A kókusolaj helyett vajat is lehet használni, gyorsan elkészülõ étel és nagyon egészséges, akár hétvégére, ünnepi alkalomra is.
Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)